שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים
|
לקבל עזרה קטנה ובזול : עיצוב לוגו (מגרפיקאי), תכנון חדר אמבטיה (מארכיטקט), בניית אקסל מסובך (מתכניתן) - את כל שירותים אלו ורבים נוספים תוכל לקבל, ובזול, דרך אתר Fiverr - תמורת 5$ בלבד (חמישה דולר - כמו שם האתר) - מבעלי מקצוע במדינות מתפתחות (הודו, סין, אלבניה ואחרות).
בקביעת מועד לאירוע חובה לזכור: בישראל רוב המספרות סגורות ביום שני והאורחות באירוע שלך יתקשו למצוא מעצב שיער זמין ביום זה של השבוע.
זהירות! כאשר אתה מעלה ליו-טיוב מצגת של תמונות משפחה עם מנגינת רקע של שיר המוגן בזכויות יוצרים, אתה עלול להיות מואשם בהפרת הוראות חוק הקניין הרוחני ולהיות חשוף לתביעת נזיקין. הסבר: כשם שמנועי החיפוש של גוגל יודעים למצוא ברחבי הרשת טקסט מסוים או תמונה מסוימת, כך הם יודעים לזהות את מנגינת הרקע של המצגת שבנית ולדעת אם מדובר בשיר המוגן בזכויות יוצרים. אז או שתסיר את מנגינת הרקע או שתחשוב על דרך אחרת להעביר אל המשפחה את המצגת.
מתכננים אירוע משפחתי? האם וידאתם כי התאריך שנבחר הוא הנח ביותר?
מה תהיה הפרשה בשבת החתן שאתה מתכנן? אילו אירועים יכולים לשבש את החגיגה שלך? בדיקה קצרה עם בני המשפחה וחברים קרובים יכולה לחסוך עגמת נפש שבקיום אירוע ממנו נעדרים הקרובים לך ביותר. ומה לגבי מזג האויר?
פורסם ב-25.10.2013 ישנם אירועים שחייבים להתקיים בתאריך מסוים – ברית מילה (בגיל שמונה ימים) או העלייה לתורה של בן הבר מצווה (בגיל שלוש עשרה) – אבל אירועים רבים יכולים "לזוז" מעט - לכאן או לכאן – מבלי לעבור על שום כלל או מוסכמה - ובאירועים אלו עוסק אייטם זה.
אם אתה מתכנן לערוך שבת חתן בבית הכנסת, אז לפני שאתה קובע את מועד החתונה שים לב ושאל את עצמך מה תהיה פרשת השבוע באותה שבת חתן?
קיימות פרשות אשר בהן המתפללים נמנעים לעלות לתורה. לדוגמא, פרשת 'כי תבוא' ולדוגמא נוספת פרשת 'בחוקותי- בהר' (הסבר: בשבתות מסוימות קוראים שתי פרשות - תלוי אם השנה מעוברת או לא).
בפרשות אלו קיימים חלקים הנקראים 'הקללות' ובהן מתפללים נמנעים לעלות לתורה. פשוטו כמשמעו. האם תרצה אתה לעלות לתורה כאשר קוראים אותן? האם תרצה שאחד הקרובים שלך יעלה לתורה כאשר קוראים אותן? זה ברור שאין הכוונה שמקללים את זה שעולה לתורה אבל למה לך להתעסק עם הקארמה שלך? ועוד באירוע כמו שבת חתן ...
המלצה נוספת היא לעשות סקר טלפוני קצר, עם החברים הקרובים ביותר והמשפחה הקרובה ביותר, ולקבל מהם טווחי תאריכים בהם לא יוכלו להשתתף באירוע. יכול מאד שהנתונים האלו יעזרו לך להחליט ולבחור בין כמה תאריכים שמבחינתך שקולים זה לזה (בנוחות ומחיר). אל תמהר 'לסגור' תאריך לפני שעשית את בדיקה קצרה זו. שמור לך את האפשרות להזיז את התאריך בלי לשלם קנס.
מי לא שמע על האירועים בהם הציבו מסך ענק רק כדי שהמכורים למשחקי המונדיאל, הפיינל פור, הסופר בול או היורוליג יסכימו לבוא לאירוע משפחתי? האם תצפה מחברים ש-"סגרו" כבר נסיעה לחו"ל שיבטלו את הנסיעה רק כדי להשתתף באירוע? ואם מדובר בנסיעת עבודה?
ומה לגבי מזג האויר? האם בטוח לקיים האירוע בגן? מומלץ לעשות את הבדיקות הבאות:
האם מתוכנן אירוע תחת כיפת השמיים בתקופת מעבר (ואז קיימת סכנה לגשם, גם אם קל) – ההמלצה החמה היא לא לתכנן אירוע תחת כיפת השמיים לפני תחילת יוני ואחרי תחילת ספטמבר. לתשומת לב, תאריך עברי 'נע' על הלוח הלועזי בטווח של שלושה שבועות – כלומר תאריך מסוים בלוח העברי יכול להופיע בשנה אחת בתחילת חודש לועזי ושנה אחר כך בסופו (תלוי מתי הייתה שנה מעוברת) – ולכן, בכל הקשור למזג האוויר, מומלץ להסתמך על הלוח הלועזי.
האם מתקיימים בערב האירוע אירועי ספורט מרכזיים? אירועים כגון משחקי המונדיאל, הפיינל פור, הסופר בול או היורוליג (אירועי ספורט שמתקיימים בדיוק בשיא העונה החמה של החתונות), ובמיוחד אם מדובר על משחקי הגמר.
האם התאריך המיועד אינו 'נופל' על תאריך של מאורע היסטורי לא משמח – אירוע אשר לא מצוין ביומן שנתי ישראלי – דבר אשר יגרום לכך שביום השמחה כל הכתבות ידברו על האסון.
ומה לגבי תאריכים מיוחדים מבחינה פוליטית או בטחונית? או תאריכים בהם מתקיימים אירועי אומנות מיוחדים – דבר אשר עלול לגרום לעומסי תנועה, חניה, מחויבויות קודמות ("יש כבר כרטיסים"). תאריכים אלו אינם מצוינים ביומן אך עלולים להשפיע על מהלך האירוע, התכנסות האורחים ואיחורים.
קיימים ברשת אתרים (כגון אתר 'מתחתנים' ואחרים) המציינים את כל האירועים המיוחדים – ומומלץ לשריין מספר תאריכים (עם אפשרות ביטול ללא קנס) ובהמשך לבדוק מי מהם הוא הכי נח לאורחים החשובים. בדיקה קצרה יכולה לחשוף את הסיבה שהתאריך נשאר 'פתוח' ביומן האירועים של האולם, או הגן, ופשוט לא היה גילוי נאות מצד מנהלת האירוע להזהיר אותך מפני הבעיה...