top of page

|

טיפים קצרים
טיפים והמלצות בנושא בטיחות

הילדים נשארים לבד בבית? - התקן עינית דיגיטלית אשר תאפשר להם גם לראות טוב יותר מי נמצא בצד השני של הדלת וגם תצלם את מה שהם רואים. כך, גם אם לא זיהו, לא זכרו או לא הבינו מי בא לבקר, אתה תראה את ההיסטוריה הנשמרת במכשיר (תמונה + תאריך ושעה). המחיר כ-300 ש"ח באי-ביי או אמזון. קלה להרכבה (לא צריך בעל מקצוע). אינה דורשת חיבור לחשמל (רק סוללות AA רגילות) וכרטיס מיקרו SD (בעלות של כ-40 ש"ח) אשר יאפשר שמירת היסטוריה עצומה. קרא פרטים נוספים בפוסט נפרד עם טיפים בנושא דלת הכניסה לבית.

טיפים קצרים
טיפים והמלצות בנושא בטיחות

אל תניח טלפון סלולארי, טבלט, מחשב נייד על משטח דליק (שמיכה, מפה, כרית, שטיח) - לא כאשר המכשיר פועל ובמיוחד לא כאשר הוא בטעינה. המכשיר עלול להתחמם, הסוללה עלולה להתפוצץ ולגרום לדליקה שתעלה את כל הבית באש. קרא עוד באתר הרשות הארצית לכבאות והצלה.

טיפים קצרים
טיפים לשיפוצים בדירה

חשוב מאד. בנושא בטיחות. על מנת למנוע סכנת התחשמלות. אם החליפו בדירתך את צנרת המים הישנה - רוב הסיכויים שצנרת המתכת הוחלפה בצנרת פלסטיק. במקרה כזה בוטלה ללא ידיעתך ההארקה לדירה שלך. במצב כזה קיימת סכנה חמורה להתחשמלות. ולכן, בכל מקרה, בגמר השיפוצים בצע בדירה בדיקת הארקה על מנת לוודא שלא קיימת סכנת התחשמלות. אל תחסוך. מדובר בבטיחות של דיירי הבית. את הבדיקה צריך לבצע חשמלאי מוסמך. קרא בפוסט נפרד עוד טיפים בנושא שיפוצים.

טיפים קצרים

בתמונה הינך רואה מפסק ראשי של לוח חשמל ביתי אשר התחמם וגרם להתלקחות ארון החשמל כולו. מכאן הדרך קצרה אל שריפה העלולה לגרום לאסון כבד. קרא בפוסט זה כמה משפטים איך למנוע את הסכנה והאסון.

מניעת התלקחות לוח חשמל
האם היקר לך מכל אכן מוגן? האם עשית כל מה שניתן כדי למנוע אסון? 
 
יש לך כוורת בבית? אם לא קיבעת אותה לקיר היא הופכת לסולם שיתהפך עם כל החפצים על התינוק שיטפס עליה. ומה עם גלאי עשן? הוא מגן גם במקרה של קצר חשמלי. ויש עוד אמצעים.

 

  • אם יש בבית כוורת או ארון מגירות – קבע אותו אל הקיר. הפעולה פשוטה, קלה ובאמצעות משולשי מתכת זולים. כוורת וארון מגירות, מטבעם, עלולים לשמש כסולם לילדים צעירים והרהיט, ותכולתו, עלולים להתהפך על הילד ולגרום לפציעה קשה ואולי אף מוות. בכוורת יש להניח את כל החפצים הכבדים - ספרים לדוגמא - בחלק הנמוך. אם החפצים הכבדים יונחו בחלק הגבוה זה עלול לגרום למינוף והתהפכות הכוורת בקלות. בארון מגירות, שידת החתלה ודומה - (אם אין אמצעי הגנה מתאים) כאשר פותחים חלק מהמגירות, מרכז הכובד עובר קדימה וכל הרהיט מתהפך לכיוון החזית שלו. כנ"ל גם במקרה של קיר מדפים במחסן.

 

  • בתכנון שיפוץ חדר אמבטיה – עדיף להתקין ברז אינטרפוץ גבוה השולט גם על ברז כיפה, גם על מזלף (טלפון) המחובר על צינור - ובמקרה של אמבטיה גם על הברז הנמוך הממלא את האמבטיה. הדבר ימנע מתינוק היושב במקלחון, או באמבטיה, מלהסיט, ברגע אחד של חוסר תשומת לב, את ידית הברז הנמוך אל עבר המים החמים – דבר העלול לגרום לו לכוויות חמורות ואף מוות.

 

  • גלאי עשן - אמצעי זול וקל להתקנה. מומלץ להתקין במקום בו עלולה להתפתח שריפה - מטבח, מרפסת שירות (מייבש כביסה) - עם זאת, מומלץ לקרוא את ההנחיות לפני קביעת מיקום גלאי העשן. פתיחת תנור אפיה עלולה ליצור גל אדים המפעיל את הגלאי (אזעקת שווא), לחות עלולה לפגוע בפעולתו של הגלאי. 

 

  • מדפים - לא לקבע מדפים מעל מיטה. בזמן רעידת אדמה כל תכולת המדפים (ספרים, אגרטלים, צעצועים) תיפול על השוכב במיטה ותגרום לפגיעות גוף בדיוק בנקודת הזמן בה אנו צריכים למלט עצמנו מהדירה.

 

  • טלפון סלולארי, מחשב נייד וטבלט - לא להניח על משטח דליק (מפה, שמיכה, כרית, שטיח) לא כאשר המכשיר עובד ובמיוחד לא כאשר הוא בטעינה. המכשיר עלול להתחמם, הסוללה עלולה להתפוצץ, לגרום לדליקה ולהעלות את הבית באש. קרא כתבה בנושא באתר הרשות הארצית לכבאות והצלה.

 

  • תחזוקה מונעת ללוח החשמל הדירתי - אחת לכמה שנים צריך לחזק את ברגי המהדקים התופסים את חוטי החשמל. ברגים משוחררים גורמים להתחממות המהדק ואז הפלסטיק ממנו מורכב המהדק נשרף, נדלק ואיתו עלול להשרף כל לוח החשמל והבית בלוחות חשמל במפעלים ובניני משרדים, בהם עובר מתח גבוה, מתבצעת באופן שוטף תחזוקה מונעת - על פי כל תקני הבטיחות - אולם אצלך בבית איש לא נוגע בלוח החשמל אם אין בעיה כלשהי ולא נעשית בו כל תחזוקה מונעת. שים לב!! חשוב!! רק חשמלאי מוסמך רשאי לגעת בלוח החשמל - אל תעשה זאת בעצמך - זהירות - סכנת התחשמלות. מה שיעשה החשמלאי הוא פעולה קצרה. הוא יכבה את המחשבים והמכשירים הרגישים, יוריד את המפסק הראשי של הדירה, יפרק את חזית הפלסטיק של לוח החשמל ויעבור בורג אחר בורג ויחזק אותו עם הטסטר (המברג המבודד מחשמל). לכאורה פעולה פשוטה וקצרה אולם רק חשמלאי מוסמך לעשות אותה והיא עלולה להציל את המשפחה והבית שלך ממקרה שריפה.

קרא פוסט נפרד העוסק בדרישות אותן אתה חייב לזכור כאשר אתה עושה שיפוץ בבית. בין דרישות אלו קיימות דרישות בטיחות המגנות עליך ועל המשפחה שלך - דרישות המתייחסות לברזי אמבטיה (הגנה על הילדים מכוויות מים חמים) ודרישות המתייחסות למיקום הנתב האלחוטי (הגנה מפני קרינה). להלן קישור לפוסט העוסק בנושאי בטיחות אלו.

טיפים והמלצות לסביבה בטוחה
טיפ אחד בשני משפטים

במיטה מתכווננת (עולה ויורדת) יש מנוע. למנוע יש שנאי. שנאי, כאשר הוא מחובר לחשמל, פולט קרינה מגנטית באופן קבוע - גם כאשר מנוע המיטה אינו פועל. אם אתה ישן במיטה כזו אתה שוהה למעשה לילה שלם בסמיכות לשנאי פולט קרינה. ההמלצה: לנתק משקע החשמל את כבל המתח של המיטה כאשר לא עושים שימוש במנגנון הכיוונון או הרטט שלה.

טיפ אחד בשני משפטים

פוליסת הביטוח נגד שריפות שרכשת אינה מגינה על חייך וחיי היקרים לך מפני שריפה. עדיף שתשאל את עצמך עכשיו "מה עליי לעשות..." במקום שתשאל מאוחר מדי "למה לא עשיתי..". התקנת גלאי עשן בדירה (מחירם של גלאים נע בין 50 ל-150 ש"ח ליחידה), בדיקת ציוד כיבוי האש של הבנין (מטפים, זרנוקים, מזנקים, גלגלונים, ספרינקלרים ועוד) - את כל זאת כדאי שתעשה עכשיו ובפרקי הזמן שהגדיר להם התקן.

bottom of page