שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים
|
אל תצבור ניירת שממלאת ארגזים, קלסרים ומדפים. סרוק לעותק מגנטי ושמור בתיקיות נפרדות במחשב (לפי נושאים). כך יהיה לך קל יותר לאתר את המסמך שנים אחר כך. רק אל תשכח לגבות את המסמכים מדי חודש. קרא עוד...
כאשר אתה מתכנן את מיקום המחסן, קח בחשבון גם ששולי הגג בולטים גם הצידה, גם קדימה וגם אחורה, מעבר לקירות המחסן. מסיבה זו המחסן לעולם לא יכול להיות צמוד לקיר מבנה, או גדר גבוהה. תמיד יהיו שם כ-15 ס"מ "מבוזבזים".
כמה טיפים קצרים בנושא בניית מדפים למחסן.
הכי זול, הכי חזק, הכי פרקטי - מדפי המתכת של 'מקור העמוד והמדף' ברחוב צ'לנוב 26 בתל-אביב. ומומלץ לבנות את המדפים - וגם לקבע לקיר - לפני ביצוע העברת הדירה.
פורסם ב-12.5.2014 המלצה חמה: לקחת מידות מדויקות של המחסן - כולל גובה התקרה וכולל מרחקים בין הקירות לבין הדלת (והחלון אם יש חלון) - וכיוון פתיחת הדלת (והחלון) - ולנסוע לבית העסק בתל-אביב לאחר שרוקנת את תא המטען והוצאת מהרכב את כיסא הבטיחות של הילד. גם אל תיקח אתך נוסע מאחר ו-(1) בבית העסק יעזרו לך בהעמסה ו-(2) לא יהיה לנוסע מקום ישיבה בדרך חזרה.
ב-'מקור העמוד והמדף' תקבל את המדפים המתאימים לך מבחינת רוחב ועומק (וגובה העמודים) ותקבל בנוסף גם את כל הברגים והאומים. כמו כן יקשרו עבוך את כל העמודים והמדפים כך שיכנסו גם לרכב פרטי.
אם תצליח להעביר את העמודים הארוכים מהחלון של הדלת האחורית השמאלית (צד הנהג), אל בין שני המושבים הקדמיים ומשם אל מתחת לתא הכפפות שמול המושב הקדמי הימני, הרי שחסכת את עלות ההובלה (כמה מאות שקלים). זה בר ביצוע ובבית העסק כבר מכירים את השיטה.
מומלץ לקנות בחנות פירזול זוויות מתכת קצרות וחזקות אשר יאפשרו לקבע את עמודי המדפים לקירות המחסן (כדי שהמדפים לא יתמוטטו עם תכולתם - ובמיוחד כאשר מדובר במדפים בעומק שלושים סנטימטר וילד ינסה לטפס על המדפים על מנת להגיע לחפץ המונח על מדף גבוה).
מומלץ לקנות בכל חנות לחומרי בנין סולם אלומיניום קל ומתקפל אשר ישמש אותך להגיע את המדפים הגבוהים של המחסן. אתה תגלה כי זו אחת הקניות המוצלחות שעשית.
מומלץ שהמדפים יהיו מותקנים ומקובעים לקירות לפני שתבצע את העברת הדירה וזאת מאחר ו-(1) יהיה קשה - אם לא בלתי אפשרי - לעשות את עבודת הקיבוע כאשר המדפים מלאים בחפצים ו-(2) המדפים המותקנים יקלו עליך לפזר את תכולת הארגזים כבר ביום העברת הדירה.
כמה טיפים קצרים בנושא בניית מחסן מתוצרת כתר פלסטיק
מחסן כתר פלסטיק - בגינה או על הגג - יתן לך את הפתרון הטוב ביותר לאחסון - הן מבחינת עיצוב והן מבחינת עמידות לתנאי מזג האויר. באפשרותך לרכוש שירות בניית המחסן - בעלות של כמה מאות שקלים - אך אם יש לך חוש טכני בסיסי תוכל לבנות אותו בעצמך. קרא כמה טיפים לפני שתקבל את ההחלטה וכמובן לפני שתיגש למשימה.
פורסם ב-23.10.2016 להלן כמה טיפים קצרים בנושא בניית מחסן כתר פלסטיק - טיפים אשר יאפשרו לך להערך נכונה למשימה ולתכנן אותה כמו שצריך.
1. חוזק המחסן: עוד בשלב בחירת המחסן: אם אתה גר בירושלים או בגליל, קח בחשבון שהמחסן בכלל והגג בפרט צריכים לעמוד במשקל של שלג אשר הפך לקרח. אם לא תקח זאת בחשבון אתה עלול לקום בבוקר חורפי כדי לגלות שהמחסן קרס תחת משקל השלג אשר נערם על הגג שלו במהלך הלילה.
2. מיקום המחסן: שים לב !!! גג המחסן בולט לצדדים, לאחור ולפנים - מעבר לקירות המחסן. כלומר היקף הגג גדול יותר משטח הרצפה של המחסן (ראה איור בצד שמאל של דף זה). המשמעות היא שלא תוכל להצמיד את המחסן לקיר של מבנה או גדר גבוהה. שולי הגג יחייבו מרחק של כ-15 ס"מ בין קיר המחסן ובין הקיר אליו תנסה להצמיד את המחסן. המשמעות השניה היא: רק לאחר שסיימת לבנות את המחסן - כולל הגג - תוכל לקבע את רצפת המחסן למשטח עליו המחסן מונח.
3. מברגה: אל תגש למשימה זו עם מברג בלבד. אתה חייב מברגה חשמלית !!!. ערכת המחסן כוללת עשרות רבות מאד של ברגים. אם תבריג כל אחד מהם עם מברג, המשימה תהיה קשה יותר (פיזית) ותארך זמן רב מאד. הרבה יותר מאשר עם מברגה. ודא שיש לך מברגה עם סוללה רזרבית טעונה.
4. משך העבודה: מנסיון של התקנה ראשונה: שריין לך ארבע שעות לטובת משימה זו וגם אז הערכת זמן זו מתבססת על כך שאתה לא עושה טעויות שיחזירו אותך אחורה בשלבי ההתקנה וכמו כן יש לך מברגה שתסייע לקיצור משך ההתקנה.
5. סיוע של שכן/חבר: אתה תצטרך את הסיוע רק בשלב התקנת הגג. בשלב זה צריך להרים את לוחות הגג ולהניח אותם על שלדת בסיס הגג וקירות המחסן. הלוחות לא כבדים אבל עקב גודלם (השטח שלהם) שלב זה חייב להתבצע בארבע ידיים.
6. מיקום החלון: קירות המחסן בנויים ממספר לוחות המשתלבים ומתחברים אחד עם השני. מן הסתם, כל הלוחות המרכיבים את הקירות הינם באורך זהה למעט אחד מלוחות אלו שהוא קצר יותר. החלון משלים את אורכו של הלוח הקצר ומשווה אותו לאורך של כל הקירות האחרים. בנושא מיקום החלון אל תגלה יצירתיות ותחשוב שאתה יכול למקם את החלון בקיר הימני או השמאלי של המחסן. על פניו זה נראה שכן אבל... כאשר תבוא להניח את מסגרת בסיס הגג תגלה שהיית חייב להצמד לתכנית המקורית שקיבלת יחד עם המחסן. ההסבר הוא: מסגרת בסיס הגג מונחת על לוחות קירות המחסן - הלוחות הארוכים - ואם מיקמת את החלון במקום הלא נכון יתברר ששלב זה בלתי אפשרי ואתה תצטרך לחזור ולסדר את הלוחות בסדר הנכון (לא נורא אבל יגזול ממך מעט זמן יקר).
7. סולם: בשלב בניית הגג אתה חייב סולם. אל תגש למשימה ללא סולם - גם אם סולם ביתי של 3-4 שלבים.
8. גיגית: גיגית?! כן!! אתה בונה את המחסן עם עשרות רבות של ברגים, דיסקות ("שייבות"), ואומים בגדלים שונים. שלא יתחילו להתפזר לך על הרצפה ולהעלם. היה מקצוען. עשה שימוש בגיגית פלסטיק, או כל כלי רחב וגדול הדומה לגיגית, בתוכה יונחו כל הברגים והחלקים הקטנים העלולים ללכת לאיבוד.
ב ה צ ל ח ה !!! ת ת ח ד ש !!!