top of page

|

טיפים והמלצות בנושא נורות

סכנת קרינה במנורות שולחן: נורות PL חסכוניות בחשמל ופחות מחממות אך הן מפיצות קרינה. על האריזה שלהן כתוב במפורש - באותיות קטנות - "לא להמצא במרחק הקטן מ-30 סנטימטרים מהנורה". אל תתקין נורה כזו במנורת שולחן הצמודה בעצם לראשו של היושב בסמוך אליה.

טיפים והמלצות בנושא נורות

אינך חייב להחליף נורה שרופה במעלית אם חוזה אחזקת המעלית כולל חלקים/ חלפים. כל שעליך לעשות הוא לפתוח קריאה במוקד השירות של חברת המעליות וטכנאי המעליות יחליף את הנורה השרופה ללא עלות נוספת.

טיפים והמלצות בנושא נורות

לפני שאתה רוכש גוף תאורה צמוד תקרה - למטבח או לאחר החדרים - שאל את עצמך האם המבנה של גוף התאורה מאפשר לאור להאיר גם על החלק הגבוה של הקירות ועל התקרה או שהוא יאפשר לאור להאיר רק כלפי מטה. אם גוף התאורה יאיר רק כלפי מטה אז החלק הגבוה של הקירות והתקרה יהיו חשוכים/מוצלים והדבר ייצור תחושה של מערה. לעומת זאת אם פיזור האור לא מוגבל לכיוון מטה בלבד החדר יהיה מואר יותר כי אור יחזור גם מהתקרה ומהחלק הגבוה של הקירות. אגב, את בעיה זו לא תזהה במבט ראשון באולם התצוגה (המואר מעשרות גופי תאורה אחרים). בחן את גוף התאורה. אם האור יכול לפרוץ רק כלפי מטה אתה תבחין בבעיה לאחר שתתקין את גוף התאורה בבית. את זה אתר השועל מעונין לחסוך לך. בהצלחה. 

מדוע אותו גוף תאורה מפיץ פחות אור לאחר ההתקנה בבית? - ההסבר: יחידות לומין
 
נורות מאותו דגם ואותו הספק (וואט) – המיוצרות על ידי יצרנים שונים - מפיצות אור בעוצמה שונה. עוצמת האור נמדדת ביחידות לומין (Lm / Lum) - עליה אף אחד לא מספר לך. הנה ההסבר מדוע אותו גוף תאורה מפיץ יותר אור באולם התצוגה.

 

פורסם ב-16.6.2014 יתכן מאד כי אותן נורות מאותו דגם ואותו הספק (מצוין ביחידות W – Watt) – כאשר הן מיוצרות על ידי יצרנים שונים (פיליפס, אוסראם, סילבניה, אופל וכו')- יפיצו אור בעוצמה שונה.

 

לדוגמא נורה מדגם T5 בעלת הספק של 24W – יכולה להפיץ אור בעוצמה של 2000 לומין כאשר היא מיוצרת על ידי יצרן אחד ו-1600 לומין כאשר היא מיוצרת על ידי יצרן אחר. ועכשיו, חשב כמה זה באחוזים...

 

לכן, כאשר אתה בוחר נורה, בדוק לא רק את ההספק שלה (כמה וואט) אלא גם את עוצמת האור – המיוצגת במפרט הנורה על ידי האותיות Lum או Lm או Lumn.

 

כך תמנע מצב שבו בחרת באולם התצוגה גוף תאורה המפיץ אור מסוים, התקנת אותו בבית, הרכבת את הנורות ולפתע מתברר שהוא מפיץ פחות אור.

 

אגב, שים לב כי באולמות התצוגה הקירות צבועים בצבע לבן – המחזיר יותר אור. אם בבית שלך הקירות צבועים בצבעים מגוונים (ובמיוחד אם גוונים כהים) הקירות יחזירו פחות אור והאור אשר מפיץ גוף התאורה יראה חלש יותר.

 

אגב, לגבי פיזור האור: בחן את גוף התאורה וודא שמבנה גוף התאורה אינו מגביל את פיזור האור ואינו חוסם את האור מלהגיע אל התקרה והחלק הגבוה של הקירות. קרא טיפ קצר אשר נכתב בשני משפטים לצד פוסט זה.

טיפים בנושא נורות וגופי תאורה
חסכון בעלות ביטוח דירה

עומד להתקין גוף תאורה על תקרת גבס או הנמכת גבס? עצור!! שאל את עצמך "האם תקרת הגבס מסוגלת לשאת את משקל גוף התאורה עם מתכת והזכוכית המרכיבות אותו?". האם יש לך את כל האביזרים והעזרים כדי לתלות את גוף התאורה הכבד הזה? אתה חייב לקחת זאת בחשבון. אם תתלה את גוף התאורה הכבד על שני דיבלים פרפריים מפלסטיק הוא עלול ליפול ולהשבר ואף לפצוע את דיירי הבית. התקנה מקצועית תעלה לך סכום נוסף. חובה עליך לקחת זאת בחשבון.

טיפים בנושא נורות ועוצמת אור

בתמונה: אריזות של שתי נורות מדגם והספק זהים (24 וואט) המיוצרות על ידי יצרנים שונים ולהן עוצמת אור שונה - בעוד שלראשונה עוצמת אור של 2,000 לומין, לשניה עוצמה של 1,600 לומין בלבד.

חסכון בעלות ביטוח דירה
טיפים לעיצוב הבית

תשומת לב מיוחדת!! ל-נורות פחם יש ערכי לומן (Lumen) נמוכים במיוחד. מדובר בנורות אוירה בלבד. גופי התאורה הם לנוי בעיקר אבל לא פרקטיים לתאורה של ממש. ערכי הלומן הנמוכים אומרים לך שתצטרך מקור אור אחר ונוסף על מנת לקבל תאורה מספקת. אל תרכוש גופי תאורה המתאימים לנורות פחם ואז יתברר לך שהאור עמום מאד. כמו כן, שים לב, אם יציעו לך לקחת נורות פחם-לד (LED) וגוף התאורה הוא שקוף זה אומר שיהיה בחדר מקור אור נקודתי ומסנוור במיוחד. בדוק והשווה את ערכי הלומין, את עוצמות התאורה ואת הפן הפרקטי לפני שאתה רוכש פתרון תאורה המתבסס על נורות פחם או פחם-לד.

bottom of page