top of page

|

טיפים לשימוש בטוחן אשפה

טוחן אשפה בכיור המטבח - אינו יעיל גם במקרה של שאריות מוצרי מזון שיש בהם סיבים כגון עלי תירס, סלרי, קליפות בצל. אל תצפה שטוחן האשפה יפורר את מוצרים מסוג זה. הוא לא. הצינור לביוב ייסתם. ההסבר פשוט: טוחן האשפה אינו עובד על עקרון של סכינים כי אם פטישים החובטים באשפה ובכך מפוררים אותה. שאריות מוצרי המזון עם הסיבים אינם מתפוררים תחת חבטות הפטישים וכך נסתם צינור הביוב.

קפסולות נוזל ניקוי למדיח כלים

סכנת פגיעה בעור. סכנת התעוורות. אם טיפה אחת קטנה מתכולת קפסולות הניקוי למדיח תגיע אל העיניים שלך אתה עלול לאבד את הראיה וכדי למנוע זאת תהיה חייב להגיע לבית החולים במהירות האפשרית. קרא את הוראות השימוש והאזהרות על האריזה של קפסולות הניקוי ותבין שכדאי לך להמשיך ולהשתמש עם אבקת הניקוי, או טבליות האבקה, למדיח הכלים ולא לעבור להשתמש עם קפסולות הנוזל.

מסיר אבנית דורגול של יעקובי
טיפים והמלצות בנושא נורות

סכנת קרינה במנורות שולחן: נורות PL חסכוניות בחשמל ופחות מחממות אך הן מפיצות קרינה. על האריזה שלהן כתוב במפורש - באותיות קטנות - "לא להמצא במרחק הקטן מ-30 סנטימטרים מהנורה". אל תתקין נורה כזו במנורת שולחן הצמודה בעצם לראשו של היושב בסמוך אליה.

מדיח כלים - טיפול קל וזול יחסוך תיקון יקר ומיותר.
 
כמו מכונת הכביסה, גם מדיח הכלים צובר אבן. קרא כיצד ניתן לשפר את ביצועי המכשיר, להאריך את חייו ולחסוך גם את עלות ביקור הטכנאי.

 

פורסם ב-22.5.2014 במכונת הכביסה כבר ידוע שיש להשתמש בקלגון בכל שימוש על מנת שאבן (אבנית) לא תצטבר על החלקים הפנימיים של המכונה ותקצר את חייה. אף אחד לא עושה את יחסי הציבור האלו למדיח הכלים למרות שגם הוא סובל מאותה 'איכות' המים שיש בישראל.

 

בעיית האבן במדיח הכלים מתאפיינת בכלים היוצאים מהמדיח כאשר אינם מבריקים (ובמקרים מסוימים עם נקודות לבנות) ואף בעצירה לא מוסברת של מדיח הכלים באמצע התכנית.

 

ניתן למנוע את התעוררות הבעיה, לשפר את ביצועי מדיח הכלים, לחסוך את ביקור הטכנאי (ואבדן שעות העבודה שבהמתנה להגעתו) וגם להאריך את חיי המכשיר - וכל זאת באמצעות פעולה קלה, קצרה וזולה.

 

ההמלצה היא להשתמש במסיר אבן מתוצרת Durgol - משווק על ידי יעקובי (ר' תמונה) - בתלות בגיל המכשיר, תכיפות השימוש במדיח הכלים (האם מותקן פילטר אבן על צינור המים הראשי של הבית/דירה) וכו'.

 

מדובר על בקבוק שמחירו כ-20 שקלים - את תוכן הבקבוק יש לשפוך לתוך מדיח הכלים - באיזור המסנן הקיים בחלק התחתון של מדיח הכלים (וזאת אחרי ששפכנו כמות מים קטנה באותו איזור) - להמתין כשעתיים (לא יותר) ואז להפעיל את מדיח הכלים פעולה מלאה (כאשר מדיח הכלים ריק). ההוראות מפורטות על הבקבוק.

 

עדכון: נכון ל-19.11.2018 לא ניתן למצוא ברשתות השיווק את מסיר האבן המוזכר בפוסט זה אולם במקומו ניתן למצוא מוצר פשוט עוד יותר. הוא נמצא באותה מחלקה יחד עם חומרי הניקוי למדיח הכלים. את בקבוק הנוזל השטוח צריך פשוט להניח במדיח הכלים, כמו צלחת, כאשר מדיח הכלים ריק מכלים אחרים ואז להפעיל את המדיח הפעלה מלאה רגילה.

רשום לעצמך ביומן הבית את פעולה מחזורית זו - מומלץ פעם בחצי שנה - כמו גם את שאר הפעולות המחזוריות שאת/ה מבצע/ת לתחזוקת הבית, הרכב, הגינה ואחרות.

 

לקריאת פעולות מחזוריות נוספות אותן כדאי לנהל ביומן הבית - קרא פוסט נפרד העוסק בנושא זה.

 

 

 

טיפים לתחזוקת מדיח כלים
טיפים לתחזוקת הבית

 זהירות !!! סכנה!!! עדיף לך להשתמש בטבליות של אבקת ניקוי למדיח הכלים ולא קפסולות של נוזל ניקוי. פשוט פחות מסוכן. קפסולת נוזל ניקוי למדיח עלולה ליפול, להתפוצץ וטיפות ממנה עלולות להגיע (גם באמצעות אצבעותיך) אל העיניים. אם דבר כזה יקרה חס וחלילה אז אתה עלול לאבד את הראיה. רק הוראות השימוש והאזהרות שעל האריזה (ראה תמונה בצד שמאל של עמוד זה) צריכות להדליק לך נורה אדומה. במיוחד אם אתה נותן לעוזרת, או לילדים, להפעיל את מדיח הכלים. 

טיפים לתחזוקת הבית

טכנאי מכונות הכביסה, או מדיח הכלים, מציע לך לקנות מגנט (ולהתקין אותו על הצינור המוליך את המים אל המכשיר) על מנת למנוע הצטברות אבנית במכשיר? -אל תקנה. אין הוכחה מדעית שלמגנט יש יכולות כלשהן למנוע אבנית ואם היתה כזו היצרנים היו מתקינים אותו על כל מכשיר עוד בפס הייצור. התקנת מגנט על צינור המים כמוה כתליית שרשרת ראשי שום מעל המכשיר. קרא פוסט נוסף ובו עוד דרכים בהן בעלי מקצוע מנסים 'לעבוד' עליך.

טיפ חשוב לתחזוקת מזגן

אם המזגן המיני-מרכזי שלך בן 10 שנים - או בסביבות גיל זה - זה הטיפ בשבילך. אתה חייב לבצע בו טיפול תחזוקה מונעת אשר ישפר את ביצועיו, יחסוך אנרגיה ויוריד את רמת הרעש שהוא מייצר. גם אם אתה מנקה את הרשת המותקנת על השבכה בפתח יניקת האויר (בתקרת הגבס), ה-"גריל" הפנימי של היחידה אשר בתוך תקרת הגבס מתכסה בשכבה של בוץ - שהוא שילוב של אבק ולחות - לחות אשר נוצרת באופן טבעי על ה-"גריל". שכבת בוץ זו מצטברת לאט לאט במשך השנים. התוצאה הישירה היא ירידה ביעילות המזגן. פחות אויר עובר דרך יחידה זו, עובר דרך התעלות ויוצא אל החדרים. המזגן עובד קשה יותר וצורך יותר אנרגיה. מומלץ מאד להציץ פנימה ולראות מה קורה שם. אם מיקום היחידה אינו מאפשר זאת אז מומלץ להשחיל את היד ולהכניס את מכשיר הטלפון - כשהוא מצלם וידאו ועם פלאש - ולראות מה קורה שם. הטיפול נעשה באמצעות שטיפת הבוץ מה-"גריל" המלוכלך באמצעות גרני קטן על ידי טכנאי מזגנים. לאחר הטיפול המזגן יהיה שקט יותר, זרימת האויר תהיה שוטפת יותר והמכשיר יצרוך פחות אנרגיה. זכור תמיד: עדיפה תחזוקה מונעת על פני תחזוקת שבר.

העסקת עובדת זרה

אל תעסיק עובדת זרה ללא אישור בעבודות משק הבית. נקודה. גם אם יש לעובדת הזרה אשרת עבודה, בדוק האם האשרה אינה מוגבלת לעבודות סיעוד בלבד. עבירה על חוקי עבודה אלו עלולה לגרור אישום פלילי על כל המשתמע מכך. קרא בפוסט נפרד טיפים והמלצות על העסקת עוזרת בית - בנושא ביטוח לאומי, ביטוח עובדת משק בית ועוד. הנה הקישור לפוסט בנושאים אלו.

טיפים ליצירת סביבה מוגנת לילדים

כמה טיפים ליצירת סביבה בטוחה יותר עבור הילדים.

bottom of page