שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים

|


טיפ קצר בנושא תיקון מכשירים בכלל, ומכשירים חשמליים בפרט: לפני שאתה פונה לטכנאי או מכניס את המכשיר למעבדה, חפש בגוגל אחר הפתרון לבעיה. אם לא מצאת בגוגל, בצע חיפוש - גם באנגלית באתר יו-טיוב YouTube. במקרים רבים אתה תלמד לדעת שלבעיה המסובכת לכאורה יש פתרון פשוט. לדוגמא, אם מכשיר המיקרוגל שלך התחיל לייצר ניצוצות (ברקים) ורעשים, במקרים רבים פירוק וניקוי לוח הקרטון הממוקם בתוך המיקרוגל (בדרך כלל בצד ימין של חלל המיקרוגל) יפתור את הבעיה ויחסוך את עלות התיקון ואת הטרחה שבהסעת המכשיר אל המעבדה והחזרתו ממנה. במקרה היותר גרוע תצטרך להחליף את קרטון זה בעלות של 20-30 ש"ח אך הדבר יחסוך לך מאות שקלים שהם עלות תיקון המכשיר או החלפתו בחדש.


הערה חשובה: זהירות. קיימת סכנת התחשמלות ומוות בכל התעסקות ברשת החשמל. רק לחשמלאי מוסמך יש רשות וידע להתעסק במערכת החשמל.
אין מים חמים בדוד החשמלי? -אל תחליף את גוף החימום לפני שבוצעו ארבע הבדיקות הבאות:
הראשונה - המאמ"ת (המפסק החצי אוטומטי) - מה שנקרא "הפיוז" - בלוח החשמל. יתכן וחשמל מגיע אליו אבל לא יוצא ממנו לכיוון הדוד. הפיוז נראה תקין מבחוץ, המפסק למעלה, אבל בתכל'ס הוא לא מעביר חשמל מצד הכניסה ליציאה.
השניה - הטיימר - "השעון שבת" - איתו אתה מכוון מתי הדוד ידלק ויכבה. יתכן והיחידה הזו התקלקלה. חשמל מגיע אליה מהמאמ"ת (הפיוז) אבל לא יוצא ממנה לכיוון המפסק איתו אתה מדליק את הדוד.
השלישית - המתג בכניסה לחדר האמבטיה. יכול להיות שמישהו 'הוריד' אותו וניתק את הדוד? אם לא, יתכן והמתג נשרף. כיום המתגים הם אלקטרוניים - ולא מכאניים כמו בעבר - ולכן יתכן והמתג נשרף. חשמל מגיע משעון השבת והמאמ"ת (הפיוז) אל המתג אך לא ממשיך מהמתג לעבר גוף החימום של הדוד.
והרביעית - מפסק ההגנה הקבוע בתרמוסטט שבבסיס גוף החימום. יתכן והדלקת את הדוד במשך זמן ארוך, המים רתחו והקפיצו את מפסק ההגנה. במקרה ודבר כזה קרה צריך רק "לאפס" אותו - להחזיר אותו למקומו בלחיצה עם מברג.
כל אחת מפעולות אלו צריכה להסתכם בעלות ביקור טכנאי/חשמלאי ואולי החלפת המאמ"ת (הפיוז) - 30-40 ש"ח, שעון שבת (הטיימר) - כ-100 ש"ח - המפסק בכניסה לחדר האמבטיה (30-40 ש"ח) או ללא עלות נוספת על ביקור טכנאי אם מדובר ב-"איפוס" מפסק ההגנה.
שלא יעבדו עליך !!! אל תחליף סתם את גוף החימום. יתכן מאד והוא תקין.
