top of page

|

טיפ להנחה בהארכת תוקף דרכונים

אל תחכה לרגע האחרון כדי לגלות שהדרכון שלך, או של מי מבני המשפחה שלך, אינו בתוקף. גילוי מאוחר כזה יעלה לך הרבה בטרטור וריצות של הרגע האחרון ואולי אף ב-1,200 ש"ח במקרה ותצטרך להאריך את תוקף הדרכון בשדה התעופה בו במקום. בדוק מדי פעם את תוקף הדרכונים, רשום לעצמך תזכורת וזכור גם כי זול הרבה יותר לחדש את תוקף הדרכונים בין נובמבר לפברואר - גם אם כמה חודשים לפני שפג תוקפם. קרא עוד פרטים כמה ולמה בפוסט נפרד בנושא.

טיפים בנושא טיפולים רפואיים בחו"ל

במקרים רבים, כאשר אתה מבצע בארצות הברית עסקה בכרטיס האשראי הישראלי שלך - באמצעות התקשרות טלפונית למוקד שירות לקוחות של חברה אמריקאית - אתה תתבקש לציין - לצורך הזדהות - את המיקוד שלך (Zip Code) - וכאן חובה שתזכור: המיקוד שתציין אינו מזוהה במערכות האמריקאיות (...) - אין התאמה בין מה שאתה יודע למה שמצוין ברשומות שלהם (אחרי הכל מדובר בכרטיס אשראי  ישראלי)  ואחרי הנסיון/הכשלון השלישי זה יחשב כנסיון הונאה באשראי והכרטיס ייחסם (-!!!-). לכן, עדיף לפעמים לגשת פיזית אל סניף החברה, או אל בית העסק, ולבצע את העסקה באמצעות כרטיס האשראי המוצג פיזית (לא עסקה טלפונית).

נוסעים לחו"ל עם כרטיס אשראי, קחו כרטיס נוסף וגם את הסלולארי.
 
למקרה שכרטיס האשראי זויף ונחסם, מומלץ לשאת כרטיס תקף נוסף, ומומלץ שחברת האשראי תהיה מסוגלת ליצור איתך קשר טלפוני כדי להודיע לך על כך.

 

פורסם ב-09.01.2014 כרטיס האשראי משמש אותנו בחו"ל לכל דבר כמעט, במלון, במסעדות, בקניות, בכניסה לאתרים וגם במוניות. קיים סיכוי שבאחת מנקודות אלו הכרטיס יזויף. במקרה כזה, חברת כרטיסי האשראי תחסום אותו ואנו עלולים להישאר תקועים בחו"ל וללא אמצעי תשלום.

 

בעל מנת להתמודד עם מצב זה מומלץ לשקול כמה הצעות:

 

1. לשמור על האפשרות שחברת האשראי תתקשר אלינו (או תשלח אלינו הודעות - במסרונים ובדואר אלקטרוני) ותודיע לנו חסימת הכרטיס. לצורך כך עומדות כמה אפשרויות: הראשונה, לשאת בחו"ל את מכשיר הטלפון הסלולארי שמספרו מעודכן בחברת האשראי.

השניה, לעשות 'עקוב אחרי' ממספר הטלפון הישראלי אל מספר הטלפון הזר אשר אתה נושא בחו"ל (וכדי לא לאבד את אפשרות זו חובה חובה חובה לכבות את המכשיר הישראלי עוד לפני ההמראה בישראל ולא להדליק אותו בחו"ל כאשר ה-SIM הישראלי נמצא בתוך המכשיר).

השלישית, להשאיר את מכשיר טלפון זה בארץ, אך בידי חברים או קרובים אשר יכולים לקבל הודעות דחופות ולהעבירן אלינו לטלפון הזמני שאנו נושאים בחו"ל.

 

2. לוודא כי לחברת האשראי יש את כתובת הדוא"ל העדכנית שלנו - אליה יש לנו גישה גם מחו"ל (לא כתובת הדוא"ל הארגונית של מקום העבודה).

 

הסיבה לכל הצעות אלו היא אחת: אם לא נקבל את השיחה, או המסרון, או הודעת הדוא"ל, מחברת האשראי, לא נבין מדוע כרטיס האשראי אינו 'עובר' ואינו ניתן לחיוב.

 

3. לשאת איתנו כרטיס אשראי תקף נוסף – איתו נוכל גם לעשות צ'ק אאוט במלון ולצאת לשדה התעופה – מבלי להזדקק לכרטיס האשראי החדש שתשלח לנו חברת האשראי בעקבות חסימת הראשון (ולא משנה כמה מהיר יהיה המשלוח). אגב, הנפקת כרטיס אשראי חדש עלולה לקחת כ-10 ימים ומחיר שירות זה מגיע לכ-100 ש"ח. הנפקת כרטיס אשראי בחו"ל עלולה לעלות לך מאות שקלים.

4. שני כרטיסים של שני חשבונות שונים (שתי חברות אשראי שונות או של שני אנשים שונים - את/ה ובן/בת הזוג שלך לדוגמא) -  במקרה כזה שני הכרטיסים יעניקו לך מסגרת אשראי כפולה הנחוצה, לדוגמא, במקרה של השכרת רכב יקר. שני הכרטיסים יכולים לאפשר שיריון מסגרת של סכום גבוה יותר. יכולת זו הינה הכרחית במקרה וחברת ההשכרה תבקש לשדרג אותך לרכב יקר יותר. גם אם השדרוג יוענק לך בחינם עדיין יהיה צורך במסגרת אשראי גבוהה יותר עבור הכיסוי הביטוחי לרכב יקר זה.

 

לגבי כרטיס אשראי נוסף יש שתי המלצות:

 

הראשונה, לשאת את שני כרטיסי האשראי בשני מקומות שונים - לדוגמא, בעוד האחד בארנק, השני יהיה בכספת במלון - או בכיס הנסתר שאנו מחזיקים מתחת לבגד.

 

השניה, להמנע מעמלות מיותרות על הכרטיס השני. בנושא העמלות: זה "מכוסה" בפוסט אחר בנושא הורדת עמלות והפחתת עלויות השירותים מחברות האשראי והבנקים.

 

אגב, אם פג תוקף כרטיס האשראי, או שתשמיד אותו בדרך שלא תאפשר למישהו אחר לשחזר את פרטי הכרטיס (קרא מדוע) או שתשמור אותו בארנק דמה אשר יכול לשמש אותך בנסיעות למקומות בהם יכולים לשדוד או לכייס אותך. קרא פרטים נוספים.

טיפים לשימוש בכרטיס אשראי בחו"ל
bottom of page