top of page

|

טיפים לחסכון בפרמיות של ביטוחים

בדוק שאין לך כפל ביטוחים – ממקורות שונים - עליהם אתה משלם פרמיות מיותרות. בדוק במיוחד שאין לך כפל ביטוח אבדן כושר עבודה (שהוא חסר טעם מאחר ובכל מקרה ביטוח אבדן כושר עבודה הוא רק עד גובה השכר שלך גם אם יש לך יותר מביטוח אחד).

חסכון בעמלת הפקת דפי חשבון לשנים קודמות

מהאינטרנט תוכל להוציא דף תנועות חשבון הבנק שלך לשנה האחרונה בלבד. הפקת דפי חשבון של שנים קודמות כרוכה בעמלה של עשרות שקלים. ההמלצה של אתר שועל: להפיק פעם בחצי שנה את דפי החשבון האחרונים - "שנה אחורה" (תהיה חפיפה בין הדפים, לא נורא, העיקר שאין חוסר של תנועות) - ולשמור כעותק מגנטי במחשב. קרא עוד פוסט ובו טיפים לניהול יומן משימות ואירועים חוזרים.

טיפים לחסכון בפרמיות של ביטוחים

האם אתה מובטל או היית מובטל? אם כן, בדוק את פוליסות הביטוח שלך, ובמיוחד פוליסות ביטוח הבריאות. אל תתפלא אם תראה שם סעיף 'שחרור מתשלום פרמיה במקרה של אבטלה'. אל תצפה שסוכן הביטוח שלך יעדכן אותך על המצאות סעיף זה. הגש את המסמכים וקבל חזרה את הפרמיות. מדובר במאות שקלים. קרא בפוסט נפרד על עוד אפשרויות נוספות להורדת עלויות הפרמיות של פוליסות ביטוח

הפחתת עמלות וריביות - תכנית מפורטת - שלב אחר שלב.
 
עמלות חברות האשראי והבנקים מסתכמות במאות שקלים בשנה. בדרך שיטתית ויסודית ניתן להפחית אותן או להפטר מהן לחלוטין. קרא הצעה מפורטת - שלב אחר שלב. דרך צלחה.

 

פורסם ב-21.1.2014 להלן הצעדים – שלב אחר שלב – בהורדת עמלות בנקים וכרטיסי אשראי:

הוצא לך כרטיס אשראי חוץ- בנקאי – אשר אינו שייך לבנק מסוים. לדוגמא, כרטיס ויזה של חברת כ.א.ל. הוא כרטיס חוץ בנקאי. בהוצאת הכרטיס החדש נהל משא ומתן אסרטיבי וודא שאתה משלם עמלת כרטיס נמוכה מאד, או לא משלם עמלת כרטיס כלל, או מקבל כרטיס מועדון המתאים לך ומעניק לך הנחות אשר יפצו אותך על עמלת הכרטיס. לדוגמא, כרטיס FIX המעניק לך החזר בגובה 5% מהרכישות שלך בבתי עסק מסוימים. ר' אייטם נפרד העוסק בכרטיס מועדון היכול להחזיר לך 2,000 ₪ בשנה. ישנם כרטיסים אחרים המאפשרים לך לצבור קרדיטים כמו נקודות טיסה במועדון הנוסע המתמיד של אל-על וכו'.

בחן את דף חשבון הבנק שלך בחודשיים האחרונים ובדוק מהן הוראות הקבע המחייבות את החשבון שלך. מדוע חודשיים? כי יש הוראות קבע המחייבות את החשבון פעם בחודשיים – כמו ארנונה וחשמל. בנה לך רשימה של הגורמים המבצעים את חיובים אלו (קופת חולים, חברות ביטוח, ארנונה, חברת חשמל וכו' וכו').

העבר את כל החיובים היורדים ישירות מחשבון הבנק שלך אל כרטיס האשראי החדש. בכך אתה מפחית מהעמלות בחשבון מאחר ותהיינה לך פחות שורות בחשבון ותשלם פחות 'עמלות שורה' (עמלה על כל שורה בדף החשבון). כמו כן, אתה מתחיל תהליך היפרדות מחשבון הבנק שלך – מאחר ובהוראה אחת אתה יכול לעבור בנק...

כעת התקשר אל סניף הבנק שלך ובקש פטור מוחלט מכל עמלות העו"ש – כולל עמלת הגלישה הישירה באמצעות האינטרנט אל חשבון הבנק. בהזדמנות זו בקש גם פטור מריבית על יתרת חובה (מינוס, אוברדראפט, משיכת יתר).

 

אם יסרב הבנק לתת לך פטור מוחלט מעמלות העו"ש אזי בצע את שלוש הפעולות הבאות:

  • פתח חשבון בבנק אשר יעניק לך פטור מעמלות ואולי אף פטור מריבית על יתרת חובה בגובה המשכורת (יש פרסומים רבים אודות בנקים המעניקים את פטורים אלו – לדוגמא, חשבון הפוך של בנק איגוד).

  • תן הוראה לחשב השכר במקום העבודה שלך להעביר את המשכורת אל החשבון החדש.

  • תן הוראה לחברת כרטיסי האשראי אשר הוציאה עבורך את כרטיס האשראי החדש לחייב את החשבון החדש

עם ביצוע שלוש פעולות אלו (העברת המשכורת, עדכון ביטוח לאומי והעברת חיובי כרטיס האשראי) עברת בעצם לעבוד עם החשבון החדש בבנק האחר.

 

בכך, גם הורדת את עמלת כרטיס האשראי – ואולי אף קיבלת קרדיטים על רכישות – וגם את עמלת העו"ש (ואולי אף את הריבית על יתרת חובה).

לפני שאתה סוגר את חשבון הבנק הישן:

  • אל תשכח לעדכן את ביטוח לאומי כי החלפת חשבון בנק - זו פעולה אותה ניתן לבצע באמצעות האינטרנט (אין צורך לגשת למשרדי ביטוח לאומי)

  • בדוק בפנקסי ההמחאות של חשבון הבנק הישן אם נתת המחאות דחויות (צ'קים דחויים) והחלף אותן בחדשות (מהחשבון החדש). אם לא תחליף את ההמחאות הדחויות בחדשות (מהחשבון החדש) והן יופקדו לאחר שהחשבון הישן ייסגר, הן עלולות 'לחזור' ואז תחויב בעמלות והוצאות גבייה.

 

במקרה וקיבלת פטור מעמלות למשך X שנים ראשונות: חברות האשראי והבנקים 'בונים' על זה שאתה תשכח שההטבה היא ל-X שנים בלבד ולא תשים לב שהחשבון שלך מתחיל להיות מחויב בעמלות. לכן, מיד עם פתיחת החשבון, או הוצאת הכרטיס, רשום לעצמך תזכורת מתי אתה אמור להתחיל עמלות וחזור אל שולחן המשא ומתן כמה חודשים לפני שהחיובים מתחילים. קרא עוד פוסט ובו טיפים לניהול יומן ותכנון משימות.

 

טיפים להפחתת עמלות וריביות
חסכון בעלות ביטוח דירה

ובאותה הזדמנות התקשר אל סוכן הביטוח שלך ושאל אותו לגבי הורדת הפרמיה של ביטוח המבנה והתכולה של הדירה שלך "עוד לפני שאני מתקשר אל סוכנים אחרים ומבקש הצעת מחיר לפוליסת ביטוח דומה עם אותם כיסויים". אל תתפלא אם תקבל לפתע הנחה של 150-200 ש"ח. ועכשיו שאל את עצמך מי מרוויח סכום כזה בחמש דקות של שיחת טלפון?. ואם לא קיבלת ההנחה, פקסס את פרטי הפוליסה שלך (לא את כל החוברת כי אם רק את שני הדפים עם המספרים) לשניים שלושה סוכנים אחרים ותקבל מהם את ההנחה שביקשת.

bottom of page