top of page

|

טיפ לאיתור כתובת תוך כדי נהיגה

כאשר אתה מנסה להגיע לכתובת מסוימת, בלי עזרת אפליקציית הניווט או מכשיר ה-ג'י.פי.אס, תחסוך לעצמך מאמץ אם תזכור את הכלל "זוגי עולה בצד ימין". הסבר: למעט ברחובות חריגים, בדרך כלל כאשר המספרים הזוגיים בצד ימין שלך ככל שתתקדם לאורך הרחוב מספרי הבתים יהיו גבוהים יותר. הטיפ: כאשר אתה ברכב ומגיע לצומת T, תזכיר לעצמך את כלל זה. מספיק שתקלוט את המספר של אחד הבתים כדי לדעת האם לפנות שמאלה או ימינה על מנת להגיע אל הבית שאתה מחפש.

טיפים להגנה על הילדים

אתה יכול לרכוש לילד שלך טלפון חכם ועדיין לא להתרושש. באתרי הקניות ברשת תוכל לקנות טלפון חכם, עם מסך גדול, בגירסה אחרונה של מערכת הפעלה, וכל זאת בפחות משלוש מאות שקלים. קרא פרטים נוספים...

שימוש באפליקציית ניווט
תוכנת ניווט – חיונית גם כאשר מכירים בעל-פה את מסלול הנסיעה

 

כל נווטן קולי מסייע בחישוב זמן הנסיעה ומתריע על מכמונות. אפליקציה מסייעת בחישוב עומסי תנועה, מתריעה על מפגעים ותאונות. שני הפתרונות מתריעים על עקומות חדות בדרך.

 

עודכן ב-30.8.2014 נסיעה תוך שימוש בנווטן קולי עשויה לעזור מאד גם כאשר אנו מכירים בעל-פה את מסלול הנסיעה.

 

אם תוכנת מכשיר ה-GPS מעודכנת, המכשיר יוכל להתריע בפנינו על מכמונות מהירות קבועות הקיימות בדרך וכך ניזהר לא לצאת לעקיפה (דבר המחייב להגביר מהירות ולו לזמן קצר מאד) בדיוק בקטע הכביש בה היא מוצבת.

 

בנוסף, כל נווטן ומכשיר GPS יסייעו לנו להעריך את חדות הפניה הבאה. כל מי שעשה את הדרך מצומת הערבה לדימונה יודע שיש בעליה מספר פניות חדות ימינה – אבל שתיים מהן כל כך חדות (בין סימון ק"מ 13 ל-14 ובין סימון ק"מ 16 ל-17) שמומלץ מאד לא לנסוע בהן במהירות גבוהה מ-40 קמ"ש. מכשיר ה-GPS יסייע לנו להעריך את חדות הפניה – ועזרה זו משמעותית בנסיעות ליליות בהן אין לנו שדה ראיה מעבר לטווח פנסי הרכב.

 

אפליקציה סלולארית כגון Waze ודומות – המתעדכנת בזמן אמת על ידי נהגים אחרים – עשויה להתריע על עומסי תנועה עוד לפני שנגיע אליהם וכך נוכל לחשב מראש – ואפילו יום קודם (אם גם הוא יום עבודה) – כמה זמן יידרש לנו להגיע ליעד ומהו הזמן הנכון לצאת לדרך על מנת לא לאחר לפגישה חשובה.

 

אפליקציה סלולארית כזו עשויה להתריע במהלך הנסיעה גם על תאונות דרכים ומכשולים העלולים להיות בהמשך הדרך ואף המצאות שוטר או ניידת משטרה מסיבה כלשהי. ההמלצה היא להשתמש באפליקציית ניווט כגון Waze בכל נסיעה - גם אם אנו מכירים ויודעים בעל-פה את מסלול הדרך.

 

לעתים הדרך הקצרה ביותר - בזמן או בדרך  - עוברת דרך כביש אגרה - כביש 6 לדוגמא, או הנתיב המהיר לתל-אביב. האפליקציה תבחר בדרך העוברת בכביש אגרה גם אם החסכון בזמן הוא ממש זניח. שים לב לכמה עובדות:

  • בירידה לכביש 6 אתה משלם עבור נסיעה בשלושה קטעי דרך גם אם נסעת קטע אחד. לא חבל?

  • באפשרותך לבקש מהאפליקציה להציג בפניך את המסלולים האפשריים - אז לבחון את ההפרש בזמן נסיעה, או במרחק הנסיעה, ולבחור במסלול שאינו עובר בכביש האגרה אם החסכון בזמן, או בדרך, הוא זניח. באפליקציית ווייז אפשרות זו נראית כמו גב של מספר קלפים העומדים לבחירה.

  • בהגדרות האפליקציה קיימת הגדרה "המנע מכבישי אגרה" - סמן את בחירתך באופציה זו וכך האפליקציה תחפש תמיד את המסלול שאינו עובר בכביש אגרה. בנסיעות הארוכות, צפונה או דרומה, זכור לבטל את בחירה זו אחרת האפליקציה תנווט אותך לכבישים חלופיים - המרומזרים, המרושתים במצלמות מהירות והפקוקים - במקום בכביש 6 המהיר.

bottom of page