שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים
|
תוכל לחסוך בהוצאות הדלק בכך שתפרק את הגגון, תרוקן את תא המטען מציוד הנמצא בו ללא כל צורך, תתדלק בשירות עצמי (תחסוך כ-10 ש"ח בכל תדלוק מיכל מלא) ותסע "רגוע" (תתחיל להתייחס למד הסיבובים לדקה) - בלי האצות מהירות ובלימות חדות - (בכך תשחק פחות גם את רפידות הבלמים). נסיעה טובה.
החל מה-1 בנובמבר עד ל-31 מרס חובה להדליק אורות הרכב בכבישים בינעירוניים גם בשעות היום - אולם כדאי לעשות זאת כל השנה.
הדלקת אורות הרכב מפחיתה את הסיכוי להיות מעורב בתאונה. לכן כדאי להדליק את אורות הרכב - גם ביום - לאורך כל ימות השנה. בפוסט זה תוכל לקרוא מדוע.
פורסם ב-30.10.2016 החל מה-1 בנובמבר, חייבים הנהגים לנסוע באורות דולקים בכבישים הבינעירוניים גם בשעות היום.
חובת הדלקת אורות ברכב (גם אורות הדרך אשר בחזית הרכב וגם האורות אשר מאחור), בכבישים הבינעירוניים חלה על כל סוגי הרכב ותהיה בתוקף עד ל-31 במרס.
שים לב!!! בדגמים חדשים של כלי רכב מסוימים מותקנים פנסי תאורת יום הפועלים באמצעות נורות LED ודומים. תאורה זו פועלת בכל מצב נסיעה אך בחזית בלבד והיא אינה נחשבת כהדלקת אורות לצורך מענה על התקנה בה עוסק פוסט זה.
בחודשי החורף כלי רכב ציבוריים כגון אוטובוסים ומוניות וגם רכב משא כבד, חייבים לנסוע באורות דולקים גם בשעות היום גם בכבישים עירוניים.
אופנועים, חייבים לנסוע באורות דולקים בכבישים עירוניים ובינעירוניים במשך כל ימות השנה.
שים לב!!! הקנס על נסיעה ללא אורות דולקים ביום הוא: 100 ₪ בתוספת: 2 נקודות חובה.
מעבר לקנס והנקודות, ומעבר לחובה הקיימת בתקנת תעבורה זו, יש כמה סיבות טובות להדליק את אורות במהלך כל נסיעה ולאורך כל השנה:
הנה שלוש סיבות טובות מדוע כדאי את להדליק אורות הרכב מיד לאחר התנעת המנוע - כל אחת מהן תוריד את הסיכויים שתהיה מעורב בתאונה:
1. כאשר האורות דולקים, נהגים והולכי רגל יבחינו טוב יותר ברכב והרכב ייראה קרוב יותר - ולכן הסיכויים למעורבות בתאונה יהיו נמוכים יותר.
2. הדלקת האורות באופן קבוע תמנע מקרים בהם שכחנו להדליק האורות עם שינוי מזג אויר (גשם ערפל) או כניסה למנהרה חשוכה.
3. הדלקת אורות החזית תביא להדלקת האורות האדומים אשר בחלק האחורי של הרכב.
קרא עוד על נושא זה באתר אור-ירוק