שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים
|
הנגטיבים הישנים שלך חשופים לנזקי הטבע ואין להם גיבוי. כיום ניתן במחיר סביר להמיר את הנגטיבים לתמונות דיגיטליות - אותן תוכל לגבות לדיסק חיצוני (השמור במקום אחר) - ובכך גם יהיה לך קל יותר לאתר תמונות ישנות (לפי שם הקובץ) ולבנות אלבומים.
לקראת החורף - וסכנת התקלות ברשת החשמל - שקול לרכוש אל-פסק להגנה על המחשב הביתי שלך. אל-פסק משמש גם כמגן מפני פגיעות ברקים - במקרה בו ברק פגע בכבל חשמל ברחוב. אל-פסק מגן מפני מכת מתח חשמל - העלול לפגוע במחשב בעת חיבור המחשב לחשמל. אל-פסק יאפשר גם כיבוי מסודר של המחשב במקרה של הפסקת חשמל. מכל סיבות אלו, מכשיר האל-פסק מגן על המחשב עצמו ועל המידע השמור בו. המחיר: בסביבות 400 ש"ח.
קנה אמצעי החסן חיצוני (Disk On Key) - ושבבי זכרון (Micro SD) רק במקומות אמינים - גם במחיר יותר יקר. הזהר מזיופים. הזול עלול לעלות לך ביוקר. איפה העוקץ? - רכיבים מזויפים יודעים 'להתחפש' לבעלי נפח גדול יותר. לדוגמא, רכיב של 32GB נמכר כ-64GB. על הרכיב עצמו כתוב 64GB ובבדיקה הוא מציג נפח של 64GB. אתה מתחיל להשתמש בו והוא עובד טוב. אבל יש בו רק 32GB (לפי הדוגמא שלנו) ואתה מצלם ומצלם ומעלה עליו חומרים וכאשר הוא מנסה לכתוב על ה-Giga ה-33. בום. הוא נדפק. ואתה אומר לעצמך 'דווקא עבד טוב עד עכשיו. מה קרה?!, דווקא עכשיו כאשר האחריות פגה?!'. והנה רצית לחסוך וגם איבדת חומר חשוב וגם נאלצת לרכוש רכיב זכרון חדש.
סריקת קבצים לאיתור וירוסים וסוסים טרויאנים - אמצעי ההגנה על המחשב הביתי - קרא כיצד לעשות זאת בפשטות.
אם אתה 'מוריד' מהרשת או מקבל בדואר אלקטרוני קבצים שונים (מסמכים, תוכנות, שירים, תמונות וכו'), קרא כיצד לסרוק אותם לאיתור וירוסים וסוסים טרויאנים לפני שאתה מתקין אותם על המחשב שלך או אפילו 'פותח' אותם. גם בנושא הזה אתה יכול ללמוד מנסיונם של אחרים ולחסוך מעצמך סיכון של נזק למחשב, למידע האגור בו או לפרטיות שלך.
פורסם ב-2.10.2016 המלצת האתר היא: אם הורדת קובץ מהרשת - או קיבלת קובץ בדואר אלקטרוני - לפני שאתה 'פותח' אותו בדוק אם הוא קובץ נגוע. פוסט זה יסביר לך כיצד לעשות זאת.
אם הורדת קובץ - תוכנה, שיר, תמונה, מסמך - למחשב שלך הוא יהיה בספריית 'הורדות' (Downloads באנגלית). את הסריקה עליך לבצע לקובץ עוד בטרם 'פתחת' אותו ואם מדובר בתוכנה אז ברור מאליו שאת הסריקה יש לבצע לפני שהתקנת אותה על המחשב שלך.
פתח את דפדפן האינטרנט שלך ובאמצעותו התחבר לאתר
כעת לחץ על 'בחר קובץ' והצבע על הקובץ שאותו הורדת למחשב שלך ואז לחץ על הכפתור 'סרוק!'.
לאחר שתסתיים סריקת הקובץ אתה תקבל את התוצאות בשתי דרכים - אחת היא רשימת האנטי-וירוסים אשר סרקו כבר את הקובץ - ומה הדיווח שלהם אודות קובץ זה - וכמו כן בדרך גראפית של אימוג'ים ירוק ואדום ובצמוד להם מספר המציין את מספר הדיווחים אודות קובץ זה. האימוג'י האדום (המבטא 'סכנה') רק מסמל כמה משתמשים סימנו שהם לא אוהבים את הקובץ הזה. הנתון אשר יתן לך את האינדיקציה האם הקובץ מסוכן או לא הוא הנתון הסמוך לכותרת 'יחס זיהוי' והוא מצוין כערך/ערך - לדוגמא 0/56 - האומר כי ב-56 מנועי אנטי-וירוס הקובץ נמצא 0 פעמים - ולכן הוא נחשב בטוח. כמו כן, קרא את ההערה ברקע ירוק - שם מצוין מה ידוע אודות קובץ זה.
באותה דרך תוכל לבדוק אתרים. אם קיבלת לינק לאתר - בדואר אלקטרוני או בדרך אחרת - לפני שאתה 'נכנס' אליו בדוק מה ידוע עליו. במקום סריקת קובץ בקש לעשות סריקה ל-URL ובדוק מה ידוע אודות לינק זה.
בדרך זו תוכל למנוע מעצמך נזק למחשב, לקבצים המותקנים עליו, או פגיעה בפרטיות שלך.
שים לב. באמצעות האתר אתה לומד מנסיונם של אחרים אבל אם אתה הראשון המקבל את הקובץ הנגוע לא תוכל להנות מנסיון קודם זה. לכן, זכור, גם אם אתה עושה שימוש באתר סריקה זה עדיין אתה צריך להפעיל את השכל הישר שהוא מנוע האנטי-וירוס הטוב ביותר. תמיד שאל את עצמך "האם הודעת הדוא"ל שקיבלתי היא אותנטית ונשלחה על ידי הגורם המתיימר להיות זה ששלח אותה?"
אל תשכח לנתק את הדיסק החיצוני מהמחשב לאחר שסיימת את פעולת הגיבוי. כאשר דיסק הגיבוי נשאר מחובר למחשב הוא עדיין חשוף לכל אותם וירוסים העלולים לתקוף את המחשב עצמו (ואת הגיבוי הרי ביצעת על מנת להגן על הקבצים השמורים בו, נכון?). עשה שימוש במנגנון 'הוצאת חומרה באופן מבוקר', המתן כמה שניות כדי שהדיסק החיצוני יעצור את פעולתו (יפסיק להסתובב - אתה לא רואה זאת מבחוץ - מדובר על מנגנון פנימי) ואז נתק אותו בעדינות מהמחשב והעבר אותו למקום מוגן. קרא פוסט נפרד ובו טיפ בנושא ביצוע הגיבויים
דוגמא לתוצאות סריקת קובץ. ליד האימוג'י הירוק ("תקין") יש את הערך '1'. ליד האימוג'י האדום ("סכנה") יש את הערך '0'. וההערה ברקע ירוק האומרת 'כנראה שהקובץ נקי מזדונות' (תוכנות זדוניות).