top of page

|

ראיון עבודה - "הכן עצמך בפרוזדור לפני שתגיע לטרקלין"

 

"אין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני טוב". ראיון העבודה מתחיל גם בחדר ההמתנה ועוד לפני שאמרת מילה אחת.  קרא כמה טיפים והמלצות. 

 

  • הגעה בזמן : בשום מקרה אל תאחר לראיון - גם אם זה אומר להקדים באופן משמעותי (במקרה כזה, שב ושתה לך כוס קפה בבית קפה סמוך - המטרה היא לא להגיע בלחץ לראיון - לכן עדיף להקדים). קח מקדמי ביטחון אשר יכסו פקקי תנועה, איתור הכתובת וחיפוש מקום חניה. השתמש באפליקציית ניווט יום קודם, באותה שעה של הראיון, על מנת להעריך כמה זמן תארך הנסיעה, וגם אז קח מקדם בטחון למקרה של עומסי תנועה לא צפויים או קושי למצוא חניה.

  • תגיע בזמן. לא מוקדם מדי - אל תגיע אל דלפק הקבלה יותר מ-15 דקות לפני השעה שאליה זומנת - וגם במקרה כזה התנצל בפני המראיין ואמור שהקדמת למקרה שיש סידורי בטחון/כניסה מורכבים ובמטרה לא לאחר. אתה חייב לדעת : ברגע שאתה מגיע אל הקבלה, פקידת הקבלה מתקשרת אל המראיין להודיע לו על הגעתך ולכן אם תגיע מוקדם מדי הדבר יעיק עליו וילחיץ אותו. עם זאת, מומלץ לא להגיע בדיוק בשעה הנקובה כי לפעמים יהיה עליך למלא שאלון בכניסה למתחמי החברה, להרשם לקבלת תג אורח, להפקיד תעודת זהות וכו' - ולפעמים יתברר לך כי לחברה מספר בניינים באותו רחוב או שלבניין יש מספר כניסות ועליך להגיע לדלפק קבלה אחר.

  • שתיה: הציעו לך לשתות? - בקש כוס מים בלבד (אלא אם כן המראיין מכין לעצמו קפה - ואז אתה צריך להיות איתו באותו תדר).

  • רושם ראשוני: הראיון מתחיל בשיחה בה נקבע המועד לפגישה - ונמשך גם באינטרקציה עם פקידת הקבלה  - עוד לפני הכניסה לראיון משאבי אנוש והראיון המקצועי. קח בחשבון את האפשרות שחדר ההמתנה מרושת במצלמות במעגל סגור.

  • בחדר ההמתנה: ​בחדר ההמתנה אתה יוצר את הרושם הראשון: יתכן ועדיף יהיה לך לעמוד או לשבת על קצה המושב מאשר לשקוע בתוך כורסה ממנה יקשה עליך לקום בזריזות כאשר המראיין יופיע מולך ויקרא לך להתלוות אליו אל החדר בו יתקיים הראיון.

  • בכניסה לראיון:  אל תתיישב לפני שהמראיין עושה זאת - אלא אם כן הוא הזמין אותך לשבת - ואז מן הסתם הוא יכול להצביע על מקום הישיבה שלך.​

  • לחיצת יד: השאר את יד ימין פנויה למקרה שתצטרך ללחוץ את היד המושטת אליך (קרא כמה טיפים בנושא זה: לא לחיצה חלשה/חזקה מדי ולא קצרה/ממושכת מדי). צור קשר עין והקרן חביבות עם המראיינ/ת במהלך לחיצת היד.​

  • שים לב: מראיין דתי יכול להמנע מלחיצת יד עם מרואיינת (כנ"ל מראיינת דתיה ומרואיין) - לא מדובר בריחוק או חוסר נימוס כי אם ב-"שמירת נגיעה" ​ מטעמי דת​ (קרא בגוגל)​. לכן במקרה וזיהית על פי ההופעה החיצונית כי המראיין/ת דתי/ה (ו/או שומר/ת מסורת), (בהנחה שאינכם שייכים לאותו מיגדר) שקול פעמיים אם להושיט את ידך ראשון, שלא תשאר תלויה באויר - דבר שיצור חוסר נעימות כבר בפגישה הראשונה.​

  • בגמר הראיון - שקול להשאיר למראיין קלסר שקוף ודק - כזה המאגד כמה דפים בודדים - ובו מתויקים דף רשימת ממליצים ופרטי התקשרות אליהם + עותק קשיח (מודפס) של פרופיל הלינקדאין שלך (שבו מן הסתם יש יותר פרטים מאשר בדף קורות החיים) + עותקים של תעודות הצטיינות שקיבלת. לגבי קורות חיים - אם אינך בטוח איזה דף קורות חיים קיבל המראיין שלך אז כדאי שלא תעביר למראיין בהזדמנות זו דף קורות חיים שונה מזה שהמראיין מחזיק. אמור לו בנימוס שאתה מבקש להשאיר לו את הפרטים הנ"ל למקרה שירצה ליצור קשר עם הממליצים. בהשארת הקלסר הדק על שולחנו של המראיין אתה בעצם משאיר משהו אצל המנהל המגייס גם אחרי שהסתיים הראיון ויצאת מהחדר.

  • על הדרך בה עליך לשוחח עם המראיינ/ת קרא פוסט נפרד העוסק בשאלות מאתגרות בראיון עבודה. בפוסט זה יש כמה טיפים על הדרך בה צריך לענות על שאלות המראיין (בקצרה ולעניין) ומדוע.

טיפים לרושם ראשוני טוב בראיון עבודה
bottom of page