top of page

|

טיפים לכתיבת דף קורות חיים

החלטת לצאת לדרך עצמאית, לפתוח עסק ולנהל אותו בעצמך? - בנה בלינקדאין דף פרופיל גם לעסק שהקמת. במקרה כזה, את הלוגו תוכל לעצב, ובזול, על ידי גרפיקאים ממדינות מתפתחות. נסה את אתר Fiverr - שם השירותים עולים חמישה דולר.

טיפים לכתיבת דף קורות חיים

כאשר אתה בונה את דף פרופיל הלינקדאין, אל תשכח את חלק ה- Volunteering Experience. מחקרים מוכיחים: התנדבות על בסיס קבוע (וכמובן חברות בארגון התנדבותי והתנדבות למען הקהילה) תיתן לך נקודות זכות רבות בתהליך קבלה לעבודה ותגדיל את סיכוייך לקבל את המשרה. תן לעצמך יתרון על פני מתחריך וציין בדף פרופיל הלינקדאין את העובדה שאתה מתנדב. הקש במנוע החיפוש של גוגל "התנדבות + יתרון + דף קורות חיים + תהליך קבלה לעבודה" וקרא פרטים נוספים על כך.

טיפים בחיפוש עבודה
לינקדאין - כרטיס הביקור שלך - ואולי כרטיס הכניסה למשרה הבאה.
 

פרופיל הלינקדאין שלך הוא לא רק כלי חשוב למצב את עצמך ולהציג את עצמך באופן מיטבי כי אם גם פלטפורמה להגדלת האפשרויות העסקיות ולפיתוח הקריירה האישית. 

 

פורסם ב-16.1.2014 כל טעות קטנה בתהליך הגיוס מורידה לך נקודות. אל תכשיל את עצמך ותסלול את הדרך למועמדים האחרים. קרא את אייטם זה עד הסוף לפני שתיגש למלאכת בניית הפרופיל.

 

צא מהנחה שהמנהל העתידי שלך וגם המגייסת והמראיינת – כולם – בוחנים את פרופיל הלינקדאין שלך במטרה ללמוד מי אתה ואם כדאי להם להזמין אותך לראיון. עליך לבנות פרופיל הלינקדאין אשר ימצב את עצמך ויציג את עצמך באופן מיטבי. 

 

פרופיל הלינקדאין דומה במידת מה לדף הפייסבוק – בעוד שהפייסבוק הוא פלטפורמה חברתית, הלינקדאין הוא פלטפורמה עסקית ומקצועית – בפייסבוק אתה אוסף 'חברים'. בלינקדאין הם נקראים 'מקושרים' – כאשר המטרה בלינקדאין היא להגדיל את האפשרויות העסקיות ולפתח את הקריירה האישית.

 

שים לב. בכל עדכון של פרופיל הלינקדין שלך, כל המקושרים שלך מקבלים עדכון על כך. ואז, כאשר יבדקו את הפרופיל שלך, השינויים שעשית יהיו מודגשים ברקע בצבע שונה. לכן, מומלץ – בשלבים הראשונים של בניית הפרופיל, לשנות באופן זמני את הגדרות החשבון שלך ולמנוע  מהמקושרים שלך לראות מתי אתה מבצע את עדכון הפרופיל. בגמר בניית הפרופיל הראשוני, שנה את הגדרות החשבון שלך חזרה כדי שעדכונים עתידיים יהיו חשופים למקושרים שלך. השתמש באופציה זו גם בהמשך, בכל פעם שאתה מבצע שינוי ולא מעוניין שהמקושרים שלך יהיו מעודכנים לגביו.

 

עיין בפרופילים של בעלי תפקידים דומים (כאנונימי או כגלוי – תלוי בהעדפה שלך – קרא בהמשך איך ומדוע) וקח מילות מפתח המתאימות לפרופיל שלך. אל תאלתר באנגלית. בצע בדיקה ועוד בדיקה למציאת שגיאות – עשה 'העתק-הדבק' של הפרופיל שלך לתוך דף מעבד תמלילים ובדוק באמצעות הקו התחתון האדום והמזוגזג אם יש שגיאות והיכן. תן לדובר אנגלית כשפת אם לקרוא את פרטי הפרופיל ולהעיר לך הערות. תקן שוב. אין לך הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני נכון. שגיאה באנגלית היא Turn-Off של ממש.

 

כמועד ההתחלה ומועד הסיום של כל תפקיד – באפשרותך לציין שנים בלבד לא חודשים – אל תנעל את עצמך לחודשים. כנ"ל בדף קורות החיים. ודא שקיימת התאמה בין הפרטים בפרופיל הלינקדאין לבין דף קורות החיים. סתירות לא יתרמו לאמינות שלך. ודא שאינך שולח דף קורות חיים העומד בסתירה לפרופיל הלינקדאין שלך.

 

תן פרטים משמעותיים. השמט פרטים לא רלוונטיים. כמה מההמלצות המתייחסות לדף קורות החיים רלוונטיות גם לפרופיל הלינקדאין – אל תציין פרטים שעלולים לפגוע בך (גיל, מצב משפחתי, מספר ילדים, שירות צבאי שאינו קשור למקצוע האזרחי, הטיול הגדול, נטיה פוליטית, ציפיות שכר, תחביבים).

 

תמונה – העלה לפרופיל תמונה שתעיד על התאמתך למשרה. לא תמונה של פרופיל פייסבוק. לא תמונה בטיול, בחיק הטבע, או בחוף הים. לא תמונה בבגד-ים או עם משקפי שמש. העלה תמונה בבגדים שבהם אתה הולך לעבודה. עדיפה תמונה שבה צילמו אותך בכנס מקצועי, כנס לקוחות, תערוכה בינלאומית. תמונה יפה, עם תאורה נכונה ועל הרקע הנכון. תמונה עם כרטיס עובד/משתתף תלוי על הצוואר. בנות – תסרוקת ואיפור. בנים גילוח ותספורת. תמונה שכל מנהל מגייס שיראה אותה יבין שאתה מתאים לארגון שלו. לא תמונה על רקע ארון הקיר בבית, עם פלאש של מצלמה ביתית. לא פנים רציניות הנראות ככועסות. תמונה שבה רואים את הפנים ומעט מהכתפיים, עם חולצה מכובדת (ובשום פנים ואופן לא טי-שיטרט).

 

ערוך את הפרופיל שלך כך שיהיה מושך את העין. כולם כותבים את תיאור המשרה שלהם בשורות רגילות של טקסט? - אתה תוסיף משהו קטן נוסף בראש כל שורה אשר ידגיש את המעבר מנושא לנושא - תו גרפי כגון ■ או ● (באפשרותך להעתיק מכאן לתוך הפרופיל). כולם מציינים פרטי יצירת קשר? - אתה תוסיף את הסימנים המוסכמים ✉ או ☎ (גם אותם תוכל להעתיק מכאן).

 

הצטרף לקבוצות עניין בתחום המקצועי שלך. באמצעות ההצטרפות לקבוצות אתה עשוי לקבל מאמרים עדכניים, פרסומים בתחום שלך, הזמנות לכנסים, פרסומים אודות משרות פנויות בתחום וכו' – וגם הזמנות להצטרף לרשימת הקשרים של מקושרים אחרים החברים בקבוצות אלו. זהו אמצעי להגדלת מעגל המקושרים שלך. הצטרף לקבוצות מחפשי עבודה בתחום שלך. בחן פרופילים של אנשים במקצוע ובתחום שלך – בדוק לאילו קבוצות הם קשורים ושקול להצטרף גם אתה אליהן. 

 

צרף אליך כמקושרים אנשי מפתח המכירים אנשים רבים אחרים. בכל הצטרפות שלך למקושר חדש, חבריך וחבריו של המקושר החדש יקבלו עדכון על הקשר החדש ביניכם. הגדלת מעגל המקושרים הוא אחד האינטרסים שלך בבניית פרופיל הלינקדאין – תמיד קיימת האפשרות שמקושר אחד יוכל להמליץ עליך למקושר אחר. תמיד קיימת האפשרות שמקושר של מקושר שלך יפרסם מודעה אודות עובד הדרוש לארגון בו הוא עובד – ואם המקושר שלך (שהוא מקושר משותף) ביצע 'שיתוף' אתה תקבל את הפרסום אודות המשרה הזו. בשונה מפייסבוק, אין בלינקדאין פרטים שאתה לא רוצה לחשוף (תמונות, פוסטים וכו') – המטרה בלינקדאין היא להגדיל את מעגל המקושרים שלך. אל תדחה בקשות הצטרפות לרשת המקושרים שלך אם אין לך סיבה קונקרטית.

 

לאחר סיום כל פרויקט מוצלח, כאשר ההישג עדיין טרי, בקש המלצה מלקוחות וקולגות - חפש את האופציה Ask to Be Recommended – אסוף מספר חוות דעת טובות באופן משמעותי (עדיף על פני הרבה חוות דעת בינוניות). בקש המלצה מאנשי קשר משמעותיים (בכירים ו/או מקצועיים כמה שיותר) – ונסה לקבל אחת או שתיים לגבי כל תפקיד שמילאת. אל תמתין שיעבור זמן וישכחו אותך או את הישגיך. הכה על הברזל בעודו חם. הודה, והכר תודה והערכה למי שנתן לך המלצה כזו – לא תמיד תקבל אותה.

 

חשבון הלינקדאין נותן לך גם היסטוריה וסטטיסטיקה של כמה אנשים הסתכלו בפרופיל שלך במהלך שלושת החודשים האחרונים.​ בדוק מדי פעם מי מסתכל בפרופיל שלך – בחן את הפרופיל שלו ואת המקושרים שלו, שקול להזמין אותו להצטרף לרשת המקושרים שלך. ​

 

באפשרותך להפוך את החשבון שלך לאנונימי – הדבר נעשה על ידי שינוי בהגדרות החשבון. כל עוד החשבון שלך מוגדר אנונימי, בעלי פרופילי הלינקדאין שתעיין בהם לא יוכלו לראות שעשית זאת. קיימת אפשרות נוספת, להשאיר את החשבון שלך 'גלוי' אולם ליצור פרופיל דמה אחר – על שם פיקטיבי – עם שם משתמש שהוא כתובת דוא"ל אחרת של תיבת דוא"ל חדשה שפתחת – חשבון המוגדר אנונימי – ולהשתמש בחשבון זה כדי לבדוק פרופילים של אחרים. אפשרות זו עדיפה מאחר וכל עוד החשבון שלך מוגדר אנונימי לא נרשמת בו ההיסטוריה (והסטטיסטיקה) של מי שמסתכל בפרופיל שלך.

 

לפני שאתה נפגש עם מראיין מגייס – הצץ בפרופיל שלו (כאשר אתה מוגדר כאנונימי – או באמצעות פרופיל דמה​ - אל תתן לו הרגשה שאתה בולש אחריו או לומד אותו - זה עלול לפגוע בך​) ולמד את המראיין שלך – מאיזה רקע הוא בא, מה למד, היכן, מה הניסיון שלו. כך תוכל במהלך הראיון להתאים את עצמך למראיין ואת תשובותיך לשאלותיו (ואולי אף תמצא חבר משותף בין המקושרים שלו...).

 

חפש משרות בתחום שלך באמצעות מנוע חיפוש המשרות של הלינקדאין – בתפריט הראשי יש את האופציה Jobs.

 

מגייסות חוקרות את פרופיל הלינקדאין שלך וגם את דף הפייסבוק שלך – הימנע מכל הבעת דעות אישיות, פוליטיות, חברתיות, כלכליות שנויות במחלוקת – שמור אותן לעצמך. שימוש בשפה נמוכה או הבעת עמדה שנויה במחלוקת (גם שלילית או ממורמרת, פוגענית או ביקורתית) עלולה לפסול אותך. לחילופין, שנה את הגדרות החשבון שלך ואפשר רק לחברים שלך לבחון את הקיר שלך. עם זאת, קח בחשבון שסגירת הקיר לצפיית מבקרים עלולה ליצור רושם שיש לך מה להסתיר.

 

אם אתה מחפש באופן דיסקרטי והשמטת מדף קורות החיים את מקום העבודה האחרון... זכור כי פרופיל הלינקדין יחשוף את מה שניסית להסתיר.

 

בלינקדאין תמצא פרסומים אודות משרות פנויות אשר פרסמו - בתשלום - מעסיקים וחברות. זכור כי המפרסמים מקבלים את פרטיהם של הגולשים אשר עיינו בפרטי המשרה, גם אם לא הגישו את מועמדותם. יתכן ותרצה לעשות זאת מתוך פרופיל הדמה שבנית.

 

המלצה אחרונה: הקפד לעדכן את פרופיל הלינקדאין שלך גם אם אינך מחפש עבודה אחרת/חדשה. כך תוודא כי הינך צובר כישורים המוערכים בשוק העבודה - ואינך 'יורד לשוליים' מבחינת נתיב ואופק הקריירה. לטש ושפץ שוב ושוב את פרופיל הלינקדין – והמשך לבנות אותו גם לאחר שתמצא משרה חדשה – הוא כרטיס הביקור שלך במהלך כל שנות העבודה ובשאיפה להיות גם כרטיס הכניסה למשרה הבאה. בהצלחה.

 

bottom of page