top of page

|

טיפים בנושא שימוש בטלפון סלולארי

אתה יכול לאתר את הילד שלך שהלך לאיבוד אם הטלפון הסלולארי שנתת לו ידווח על מיקומו לטלפון הסלולארי שאתה מחזיק. קרא כיצד תוכל לעשות זאת...

טיפים בנושא מזון ותזונה

שמור על הגוף שלך. שתה פחות קפה ויותר תה ירוק, והמתק אותו עם תמצית סטיביה. ויסוצקי משווקת תה כזה בשקיק הכולל כבר את עלי הסטיביה ("בילט-אין"). ללא סוכר ולא ממתיקים מלאכותיים.

טיפים והמלצות בנושא בטיחות

מברשת השיניים - שלך ושל שאר בני המשפחה - היא מצע לחיידקים ותרביות. מעבר לכך היא נשחקת ומתבלה עם השימוש. מומלץ להחליף אותה בחדשה כל שישה חודשים לכל היותר. קרא בפוסט נפרד על עוד משימות חשובות וחוזרות וטיפ לניהול נכון של משימות חוזרות אלו.

ביטוח בריאות לכל המשפחה דרך קולקטיב

אם רכשת ביטוח בריאות לכל המשפחה דרך קולקטיב כלשהו (מקום עבודה וכד') כדאי שתרשום לעצמך : כאשר הילד יגיע לגיל שהוגדר בפוליסה, הפוליסה אינה תקפה עוד (תוקף הפוליסה אינו מוארך אוטומטית). מומלץ לבדוק מתי עליך להגיש בקשה להמשך הביטוח של הילדים - בהגיעם לגיל 18 או 21. באם לא תגיש בקשה כזו תוך X ימים ממועד פקיעת תוקף הביטוח של הילד (על פי ההגדרה בפוליסה) יהיה עליו לרכוש פוליסת ביטוח חדשה וזה אומר הצהרת בריאות, תקופת אכשרה (תקופה במהלכה הביטוח אינו תקף במלואו), מחיר גבוה יותר (במיוחד אם מדובר בקולקטיב) ויתכנו אף החרגות לפוליסה. במקרים מסוימים יתכן אף שחברת הביטוח תסרב לבטח את הילד.

כמה טיפים והמלצות למי שנדרש לטוס לטיפול רפואי בחו"ל - חלק ב' - השהות בחו"ל.

 

טיסה לטיפול רפואי שונה לגמרי מטיסה לטיול או חופשה. משך ועלות השהות בחו"ל, מצבו הרפואי של המטופל והצורך ליצור סביבה תומכת - כל אלו יוצרים מצבים שלא ניתקלים בהם בטיסות לנופש. קרא כמה טיפים והמלצות בנושא.

 

פורסם ב-8.8.2015 בפוסט הקודם (חלק א') ניתן למצוא את פירוט הטיפים וההמלצות להיערכות לנסיעה לטיפול רפואי בחו"ל. בפוסט זה תמצא את הטיפים וההמלצות לשהות בחו"ל במסגרת טיפול רפואי (כולל ההיערכות לחזרה לישראל).

 

ההמלצות נכתבו על בסיס ניסיונו האישי של הכותב. על הקורא לבדוק את רלוונטיות כל המלצה ולבחון את התאמתה למצבו האישי והרפואי בטרם אימוצה ויישומה. הכותב אינו קשור בכל קשר לאף אחד מהחברות והגופים המסחריים המצוינים בפוסט זה.

 

השהות בחו"ל לרגל טיפול רפואי.

 

בביקורת הדרכונים – עם הנחיתה בארצות הברית והכניסה לטרמינל, בתור לביקורת הדרכונים, הצג את תעודת הנכה (תעודת הנכה – Disability Card – כרטיס הפלסטיק הלבן אשר קיבל המטופל מהמוסד לביטוח לאומי בישראל) בפני הסדרנים ובקש מראש, ובנימוס, לעבור לתור המהיר. הסדרנים האמריקאים קפדנים, קשוחים, תקיפים אך אדיבים ומתחשבים. הסדרן יעביר את המטופל ומלוויו ל-'מסלול מהיר' – דבר אשר יחסוך למטופל ולכל המלווים שלו (כולם עוברים ביקורת דרכונים כקבוצה) שעה של המתנה ואת הקושי של עמידה (!) בתור במשך זמן כה ארוך.

 

"סיפור הדרך" – יתכן ולא תוכל לגלוש לאפליקציית WAZE מיד עם נחיתתך בחו"ל. קח איתך את "סיפור הדרך" משדה התעופה אל המלון (תדפיס של "סיפור הדרך" אותו הדפסת בישראל עוד לפני היציאה לדרך) ועשה בו שימוש כדי להגיע אל מלון הדירות.

 

בית חב"ד והקהילה היהודית - במהלך שהותך בחו"ל צור קשר עם בית חב"ד והקהילה היהודית במקום. בדוק את האפשרות להשתלב בפעילויות המתקיימות במועדון הקהילה היהודית במקום.

 

לקראת גמר הטיפול

 

תיאום מועד לבדיקות רפואיות בארץ - עוד לפני חזרתך ארצה, ולקראת חזרתך ארצה, קבע מראש את הבדיקות שאתה צריך לעשות בארץ. יש בדיקות שאתה צריך לקבוע חודש או חודש וחצי מראש. אל תחכה לחזרתך ארצה, התקשר אל הרופא המטפל וקבע להן מועד עוד כאשר אתה בחו"ל.

 

מתנות לצוות המטפל – לקראת, או בגמר, הטיפול נהוג לתת לכל אחד מחברי הצוות המצומצם - אשר העניק באופן קבוע את הטיפול  - מתנה כגון Gift Card לארוחה ברשת מסעדות כזו או אחרת בשווי של 30-50 דולר. את ה-Gift Cards  תוכל למצוא גם ברוב חנויות הסופרמרקט. האלטרנטיבה לכרטיס המתנה – ואולי אף בנוסף - היא לתת מתנות אותנטיות שהבאת מישראל.

אם מדובר במתנות המציינות את גמר הטיפול ממש (כאלו עם כרטיס ברכה ופרטי קשר) מומלץ לתת אותן ממש לאחר הטיפול האחרון (הצוות לא נוהג לציין את סוף הטיפולים לפני שהטיפול האחרון מסתיים ובהצלחה).

 

אם המטופל הינו ילד – מומלץ לערוך לו מסיבה קטנה בבית החולים או המכון המטפל – בלונים, עוגה, מתנה. זו תהיה הזדמנות להצטלם עם הצוות המטפל.

 

עזיבת המלון ונסיעה לשדה התעופה - אריזות - תהליך עזיבת המלון, האריזה ופינוי הדירה יהיה ארוך יותר מאשר כל Check-Out שעשית בעבר. לא יהיה מוגזם לשריין יום שלם לאריזות במקרה של משפחה (תלוי גם בגיל המלווים והמטופל). בשום פנים ואופן אל תשאיר את משימה זו ליום הטיסה עצמה.

 

פינוי הדירה – בנוסף על האריזות יהיה עליך לפנות את הדירה (לרוקן את המזווה, לרוקן את המקרר – להשליך לפח ולמסור מוצרים, חפצים וציוד שצברת במהלך חודשי השהות בדירה). גם משימה זו הינה משימה של מספר שעות עבודה.

 

בנסיעה לשדה התעופה – קח מקדם בטחון למקרה של פקקי תנועה (במיוחד אם אתה נוסע בשעות אחר הצהריים ועוד יותר אם מדובר בשדה התעופה מרוחק). הוסף למקדם הביטחון את משך החזרת הרכב השכור והמעבר מסוכנות השכרת הרכב (עם כל המטען) אל טרמינל הטיסות היוצאות.

 

בפוסט נפרד תמצא טיפים והמלצות למי שעומד לטוס לארצות הברית לצורך טיפול בהקרנות פרוטונים במכון פרוקיור (ProCure) ב-סומרסט (Somerset), ניו-ג'רזי.

 

כתוב לנו בבקשה אם יש לך המלצות נוספות וטיפים נוספים אשר לא צוינו בפוסט זה - כמו גם תיקונים להמלצות הקיימות בו. כל המידע הקיים ומפורסם באתר זה מונגש לאחרים על מנת לסייע לקוראים הזקוקים למידע חיוני זה. להלן קישור לעמוד 'כתבו לנו'.

טיפול רפואי בחוץ לארץ
bottom of page