top of page

|

המלצות בנושא תכנון גינה

כאשר אתה מתכנן את גינת הבית: אל תשתול פיקוס בסמוך לבית. גם לא במרחק של 20 מטר מהבית. שורשי הפיקוס עלולים לגרום לנזקים גדולים. השורשים, אשר הופכים עבים עם השנים, 'מרימים' מרצפות וצינורות - וגם את צנרת המים והביוב של הבית - וגורמים לפיצוצים ונזילות.

טיפים בנושא כריתת עצים

אסור לך לכרות עץ - גם אם זה עץ הנטוע בחצר הפרטית של הבית הפרטי שלך וגם אם אתה עצמך נטעת אותו - מבלי לקבל אישור מראש מפקיד היערות של העיר בה אתה גר. עבירה על חוק זה הינה עבירה פלילית הכרוכה גם בקנס כספי. הנה הקישור לאתר משרד החקלאות ופיתוח הכפר ובו נוסח החוק.

טיפים והמלצות בנושא ביטוח לדירה

שלא יעבדו עליך ולא "ינפנפו" אותך. מזגן המחובר לקיר המבנה כלול בביטוח המבנה. למזגן המחובר למבנה הדירה, יש להתייחס כחלק ממבנה הדירה וזאת לפי הגדרות פוליסת ביטוח מבנה בפוליסה התקנית (פוליסה תקנית הינה פוליסה אחידה שתנאיה הבסיסיים זהים בכל חברות הביטוח). במקרה שריפה או הצפה, ביטוח המבנה יכלול גם את המזגן המחובר לקירות הדירה (או הבית). קרא עוד אודות נחיצות רכישת ביטוח מבנה. הקש על הקישור...

פיצוץ צינור מים
התפוצץ לך צינור מים מתחת לרצפה - ייתכן וזכית בהזדמנות לשדרג את הריצוף.

 

על פי התקן, אם החול אשר מתחת לרצפה רטוב מעל רמה מסוימת, חובה להחליף אותו - וזה אומר לעקור את הרצפה ולהחליף את החול - יתכן וזכית בהזדמנות לשדרג את הריצוף.

 

עודכן ב-15.6.2014 כתבה זו עוסקת בנושא שחברת הביטוח – ממנה רכשת פוליסת ביטוח מבנה עבור הדירה שלך - לא תמהר לעדכן אותך לגביו.

 

אם בעקבות פיצוץ צינור מים או הצפה, נמדדה במצע הריצוף (החול שמתחת לריצוף) רטיבות חורגת מהתקן, יש לבצע ייבוש או החלפה שלו. במילים פשוטות : אסור שהחול אשר מתחת לרצפה יהיה רטוב מעל רמה מסוימת שהוגדרה בתקן.

 

חול רטוב הנמצא כלוא בין שכבת הבטון לבין הריצוף גורם נזק לשלד המבנה, לרטיבות וטחב המטפס מעלה והורס את המשקופים והקירות  – וברור שגם את רצפת הפרקט - וסביבת המגורים הופכת למסוכנת ולא בריאה.

 

פיצוץ צינור מים העובר מתחת לרצפה עלול לגרום לכל הבעיות והסכנות שתוארו. גם פיצוץ צינור מים מעל הרצפה – צינור שעובר באחד הקירות לדוגמא – עלול להביא לחלחול מים אל מתחת לרצפה והרטבת החול במידה כזו.

 

במידה והחול אשר מתחת לרצפה ספג מים רבים מומלץ לזכור את הדברים הבאים:

 

חברת הביטוח תמהר לטפל ולסגור את התביעה (בחתימה שלך שאין לך תביעות נוספות) אך הרטיבות תמשיך ותטפס (אל הקירות והמשקופים – תגרום לקילופי צבע, התנפחות והתפרקות משקופי עץ ורצפת פרקט) - זמן רב אחרי שצינור המים תוקן ודליפת המים נעצרה. אל תמהר לחתום על ויתור תביעות עתידיות לפני שבדקת שבעיות אלו לא יופיעו בעתיד.

 

ודא שחברת הביטוח שלחה מהנדס מוסמך לבדיקת מידת רטיבות החול – יתכן ויהיה צורך להחליף את כל החול אשר מתחת לריצוף. אם זה המקרה, חברת הביטוח תצטרך לכסות את עקירת הריצוף, החלפת החול וריצוף מחדש – בריצוף זהה לזה שנעקר.

 

במקרה וזו הפעולה שיש לעשות, בדוק את האפשרות להוסיף ולשלם רק את הפרשי העבודה והחומר (גרניט פורצלן וקרמיקה יקרים יותר מריצוף פשוט וגרניט פורצלן דורש עבודה מדויקת יותר) – ובהזדמנות זו תחליף את הריצוף הישן והפשוט שהיה בדירה.

 

אם חברת הביטוח לא תסכים לבצע את הבדיקה והעבודה – עומדת לך הזכות להזמין על חשבונך מומחה לבדיקה זו, לפעול על פי חוות דעתו ולתבוע את חברת הביטוח. מומלץ להתייעץ על כך מראש עם גורם מקצועי המתמחה בנושאי הביטוח, כגון שמאי או סוכן ביטוח מנוסה או עורך דין

 

כאמור, ההחלפה נדרשת כאשר מצע הריצוף הינו חול. לעומת זאת, כאשר מדובר בגרגרי אבן (חומר זה נקרא בעגה המקצועית 'סומסום') אזי ניתן לפרק מספר אריחי ריצוף - במקומות שונים בדירה - לשאוב את המים מתחתית המצע ולייבש אותו מבלי להחליפו.

 

 

עוד כתבות בנושאים דומים או קשורים:

bottom of page