top of page

|

מקרה ביטוח הוא לא רק תאונת דרכים

גם טריקת דלת הרכב, או תא המטען, על היד, או האצבע, יכולה להחשב תאונת דרכים המזכה בפיצוי מחברת הביטוח - מדובר בחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בביטוח חובה.

 

הדבר נכון רק אם תכלית הפעולה - כניסה או יציאה מהרכב, הוצאת חפצים מתא המטען או הכנסתם לשם - "הייתה הכנה לנסיעה" או ​"השלמת הנסיעה" או "הכשרת המשכה [של הנסיעה]".

 

​קרא בעיון את תיק 6681-08-11 אשר נדון בבית המשפט בעפולה ואת פסק הדין אשר נתקבל ב-08/12/2014 ושים לב: ישנן אבחנות דקות הקובעות האם השימוש שנעשה ברכב נמצא בקטגוריה של "שימוש עיקרי" של הרכב ואחת מהן היא סמיכות ויחס הזמנים בין המקרה (מקרה הביטוח) ובין הנסיעה שבמהלכה אירע המקרה.

 

לדוגמא, במקרה מסוים נדחתה תביעה של נהגת נגד חברת הביטוח מאחר ובמהלך ההליך המשפטי נמצא כי "אף שהתובעת החלה טוענת לרכבה שקיות מצרכים שרכשה בסופרמרקט הרי שלא היה ברור שבכוונתה היה להתחיל מיידית בנסיעה".

המלצות לתחזוקת רכב בנושא צמיגים

בפוסט נפרד תקרא כיצד צמיגים איכותיים יכולים לעשות את ההבדל בין מקרה ביטוח לבין אנחת רווחה. לפרטים נוספים קרא בפוסט העוסק בנושא צמיגי רכב...

טיפים להקלטת שיחות טלפון

המלצה להתנהלות נכונה בכל הנושאים העלולים להגיע לערכאות משפטיות היא: התקן על הטלפון החכם שלך אפליקציה המקליטה את כל שיחות הטלפון - הקלטה אוטומטית וללא צורך בהתערבות נוספת. חפש בבנק האפליקציות של הטלפונים החכמים את האפליקציה הנקראת

 Automatic Call Recorder. ההקלטות יישמרו על זכרון הטלפון. מחק את הקלטות שיחות החולין ודאג לשמור (ואולי אף להעביר אל המחשב שלך) את הקלטות השיחות אותן יתכן ותצטרך לשחזר בעתיד - ואולי אף להוכיח בהליך משפטי. הקלטות אלו יסייעו לך כאשר הצד השני יתכחש למה שאמר או הבטיח, או יכחיש את מה שאמרת או ביקשת בשיחה. לחברות רבות יש שירות הקלטת שיחות כזה אבל משום מה רק חלק מהשיחות מוקלטות ולכן אל תסתמך על שירות זה שישמש לחיזוק הטיעונים שלך.

כמה טיפים והמלצות בנושא זכרון דברים ולמי שעומד לחתום על זכרון דברים.
 
זהירות: זכרון דברים הינו מסמך מחייב בדיוק כמו חוזה ולכן אל תחתום על מסמך כזה בלי להתייעץ עם עורך דין המייצג אותך. ויש עוד כמה טיפים והמלצות.

 

פורסם ב-23.4.2018 הערה: כותב פוסט זה אינו עורך דין או משפטן ואין בכתיבת פוסט זה כל המלצה על הדרך בה יש לנקוט בכתיבת זכרון דברים או חתימה עליו. עם זאת, בקריאת פרסומים על תיקים אשר התנהלו בבית משפט ניתן ללמוד כמה טיפים והמלצות והם מצוינים בפוסט זה.

 

החוק קובע שחוזה מכר של מקרקעין (דירה, בית, וכו') מחייב עריכת הסכם בכתב - זכרון דברים או חוזה. בניגוד להסכם שכירות - או כמעט כל הסכם אחר - שניתן לעשות בעל-פה והוא תקף משפטית,  חוזה מכר או רכישה של דירה ומקרקעין מוחרג בחוק החוזים וחובה לערוך אותו בכתב בלבד. סיכומים בעל-פה אודות עסקת מקרקעין (קניה או מכירה) אין להם נפקות משפטית (אינם תקפים מבחינה משפטית).

זכרון דברים הינו שם אחר לחוזה והוא מסמך מחייב כמו חוזה. אתה עלול להיות מחויב בבית משפט לעמוד בתנאי זכרון הדברים עליו חתמת או לפצות את הצד השני.

יש דרך לסגת מזכרון דברים והיא להכניס סעיף על פיו לכל צד שמורה הזכות - בטווח זמן מסוים ממועד החתימה - לסגת מתנאי זכרון הדברים (שהם לא יחייבו אותך) תוך מתן פיצוי מוסכם בגובה של X אחוזים מגובה העסקה (או X אלפי שקלים).

אם צד אחד יוסיף לזכרון הדברים תנאי על פיו זכרון הדברים יכנס לתוקף רק לאחר שיחתום עליו גורם שלישי ('אשתי', 'בעלי', 'עורך הדין שלי') זה פוגע בזכרון הדברים כמסמך מחייב. זה בעצם שומר לאותו צד אופציה לסגת מזכרון הדברים. הגורם השלישי לא יחתום והמסמך לא יכנס לתוקף.

 

טיפים בנושא זכרון דברים
bottom of page